Home / News / HİZB-UT TAHRİR / BASIN AÇIKLAMALARI / Hizb-ut Tahrir Kadın Kolları Cinsiyet Eşitliği Maskesi Düştü mü?” Başlıklı Uluslararası Çevrimiçi Konferansı Düzenleyecek

Hizb-ut Tahrir Kadın Kolları Cinsiyet Eşitliği Maskesi Düştü mü?” Başlıklı Uluslararası Çevrimiçi Konferansı Düzenleyecek

4 Nisan 2020 Cumartesi günü Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Ofisi Kadın Kolları, Pekin+25: Cinsiyet Eşitliği Maskesi Düştü mü?başlıklı uluslararası bir çevrimiçi konferansa ev sahipliği yapacak. Etkinlikte Filistin, Türkiye, Endonezya, Tunus, Avustralya, Lübnan ve İngiltere’den Hizb-ut Tahrir üyesi kadınlar konuşma yapacaklar. Uluslararası izleyiciler, konferansı İngilizce, Arapça, Türkçe ve Endonezyaca olarak internetten izleyebilecekler. Düzenlenecek konferans, konuyla ilgili üç hafta süren ve uluslararası düzeyde geniş destek gören küresel kampanyanın tacı olacaktır.

Birleşmiş Milletler tarafından Eylül 1995’te Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen 4. Dünya Kadın Konferansı sonunda kabul edilen Pekin Deklarasyonu ve Eylem Platformu, 2020’de yirmi beşinci yıldönümünü kutladı. Deklarasyon, dünya genelinde kadın ve kız çocuklarını güçlendirmenin en görünür ajandası olarak takdirle karşılandı. Deklarasyonun açıklanan amacı, yaşamın her alanında “Cinsiyet Eşitliği” oluşturarak dünya kadınlarının haklarını geliştirmek ve yaşamlarını iyileştirmek olarak belirlendi. Pekin Deklarasyonu, Müslüman dünyasındaki hükümetlerin çoğunluğu da dâhil olmak üzere 189 ülke tarafından kabul edildi ve ülkelerinde yükümlülüklerini yerine getirme kararı aldılar. Uzun yıllar boyunca Pekin Deklarasyonu ve kadınlara ilişkin diğer uluslararası sözleşmelerdeki “cinsiyet eşitliği” kavramının yoğun propagandası gerçekleşti. Kadın hakları ile ilgili birçok ulusal politika ve yasaya temel teşkil etti. İslam’ın getirdiği çok sayıda sosyal ve aile ile ilgili hükümlerin yürürlükten kaldırılmasına yol açtı.

Pekin Eylem Platformu ve küresel düzeyde cinsiyet eşitliği sorununu geliştirme gündeminin üzerinden 25 yıl geçmiş olmasına rağmen gerek Müslüman ülkelerde gerekse dünya çapında sıradan kadınların yaşamını güçlendirme ve iyileştirme vaatleri hayata geçirilemedi. Aslında, birçok ülkede, kadına karşı şiddet, yoksulluk, güvensizlik, istismar, cinsel ticaret, adaletsizlik, baskı, eğitim ve sağlık durumu daha da kötüleşti. Dahası cinsiyetlerin rollerini eşitleme girişimleri, ailelerinin ekmeğini kazananlar dâhil olmak üzere kadınlarda gerilim ve sefalete neden oldu. Ayrıca sorumlulukları konusundaki anlaşmazlıklar, evlilikler içinde gerginliğe sebebiyet verdi. Kadınların eşsiz benzersiz annelik rolünün devalüe edilmesi, çocukların haklarında ihmalkârlığa yol açtı.

Bu nedenle bu önemli konferansta, “Cinsiyet Eşitliği” ile ilgili egemen anlatıların yanlışlığına, kadın haklarına, refahına ve ulusların kalkınma iddialarına ışık tutulacak, cinsiyet eşitliği politikalarının ve yasalarının, kadınların yaşamlarını iyileştirmede başarısız olmasının nedenleri açıklanacak, bugün kadınların karşılaştığı çok sayıdaki sorunun ideolojik ve sistemsel temel sebepleri netleştirilecektir.

Yine konferansta, küresel düzeyde feminizm ve cinsiyet eşitliği propagandasının ideolojik bağlamı ve amaçları ele alınacak, Müslüman ülkelerde İslam’ın getirdiği sosyal ve aile hükümlerini yürürlükten kaldıran Pekin Deklarasyonu ve kadınlarla ilgili diğer uluslararası sözleşmelerin sinsi projeleri ve bu projeleri desteklemek için bölgedeki laik hükümetlerin yaptığı eylemler ifşa edilecek, bu projelerin kadınlar, aile kurumu ve toplum üzerindeki zararlı etkileri açıklanacaktır. Konferansta ayrıca, Kadınlar ve Eğitim, Kadınlar ve Ekonomi, Kadınlar ve Silahlı Çatışma gibi kritik başlıklar dâhil olmak üzere deklarasyonun stratejik hedeflerinin yanlışlığına ve başarısızlığına vurgu yapılacaktır.

Daha da önemlisi konferansta, İslam’ın ve siyasal sistemi Nübüvvet metodu üzere Hilafetin, kadının toplum içindeki statüsünü yükseltmek, haklarını savunmak, kötülüklerden korumak, yaşam standartlarını artırmak, yüksek kaliteli eğitim sunmak, sağlık hizmetlerine erişimlerini sağlamak, devlet içinde gerçek ilerlemeye götürmek için öngördüğü ayrıntılı, benzersiz ve kapsamlı ilkeleri, yasaları ve sistemleri ortaya konulacaktır.

Konferans, 4 Nisan 2020 Cumartesi günü Medine saatiyle 11.00de (09. 00 İngiltere saati) başlayacaktır.

Kampanyanın internet sayfası için tıklayın.

Kampanyanın Facebook sayfası için tıklayın.

Konferansın yayın linki için tıklayın.

Dr. Nesrin Nevaz
Hizb-ut Tahrir Merkezî Medya Ofisi Kadın Kolları Direktörü

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir