Home / News / HABER / DÜNYA / Türkiye’den Yunanistan’a geçmeye çalışan iki göçmen vurularak öldürüldü iddiası

Türkiye’den Yunanistan’a geçmeye çalışan iki göçmen vurularak öldürüldü iddiası

Türkiye’den Yunanistan’a geçmeye çalışan 2 göçmenin vurularak öldürüldüğüne, kaybolan üçüncü mültecinin ise hayatını kaybettiğine inanıldığı açıklandı.

İdlib’de yaşanan gelişmeler sonrası Türkiye’nin Avrupa’ya geçmek isteyenleri engellemeyeceğini açıklamasının ardından Yunanistan sınırına yaşanan göçmen akını ve çıkan olaylarla ilgili Uluslararası Af Örgütü açıklama yaptı.

Örgüt, Türkiye’den Yunanistan’a geçmeye çalışan iki göçmenin vurularak öldürüldüğünü öne sürdü. Açıklamada ateşli silahın kim tarafından kullanıldığının doğrulanamadığı ancak Yunan görevlilerin aynı bölgede bulunduğu belirtildi.

Yunanistan: Külliyen reddediyoruz

Af Örgütü Türkiye Direktörü Andrew Gardner, Yunan yetkililere çağrıda bulunarak sorumluların bulunmasını istedi. Yunanistan ise Af Örgütü’nün iddialarının gerçekleri yansıtmadığını şu ifadelerle duyurdu:

“Yunanistan bu iddiaları külliyen reddeder. Yunan güvenlik birimleri hiçbir surette gerçek mermi kullanmamıştır.”

43 yaşında bir erkeğin göğsünden vurulduğu iddiası

Hayatını kaybeden göçmenlerden birinin 4 Mart tarihinde sınırı geçmeye çalışırken göğsünden vurulan 43 yaşında bir erkek olduğu öne sürüldü. Vurulan diğer 5 kişinin ise tedavi altına alındığı belirtildi. Yunan yetkililer Af Örgütü raporunda geçen iddiaları ‘sahte haber’ olarak nitelendiriyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir