Home / News / HABER / DAVA / İade-i hilafet haftasi tamamlandi
islam devleti default

İade-i hilafet haftasi tamamlandi

Hilafetin ilgasının 90. Yıl sene-i devriyesi münasebetiyle Köklü Değişim, bir hafta boyunca yoğun bir şekilde Hilafetin ilgasının ümmete neler kaybettirdiğini ve yeniden kurulmasının farziyetini hatırlattı.

İade-i Hilafet Haftası 22. Şubat tarihinde Köklü Değişim Facebook sayfasında “Ben de Hilafet isti-yorum. Çünkü?” yorum bölümü açılarak başladı. Yorum bölümünde çok sayıda Facebook kullanıcısı niçin hilafet istediklerini yazdı. Birbirinden ilginç yorumların olduğu bu bölümden birkaç yorum şu şekildeydi.  

Hilafet İstiyorum. Çünkü: Ben Müslümanım

Hilafet İstiyorum. Çünkü: Allah’tan korkuyorum!

İslâm’ın sıcak güneşinin önündeki karanlık zulüm perdesini yırtacak ve iliklerimize kadar dondu-ğumuz acımasız kara kış günlerinden sonra yüzümüzü aydınlatacak, içimizi ısıtacak, aydınlık günlere götürecek yegane Nebevi çözümdür Hilafet.

Hilafet istiyorum, çünkü hilafetin olmadığı ortamda kendimi ve ailemi güvende hissedemiyorum!

Hilafet istiyorum. Çünkü; Kapitalizmin iktisadi zulmünden kurtulup İslam’ın adaletine kavuşmak istiyorum.

Hilafet istiyorum çünkü yıllardır kötünün iyisi diye aldatıldık. Ben, artik iyinin en iyisi ile yönetil-mek istiyorum.

Hilafet istiyorum; Çünkü Müslüman kardeşlerimin yardım çığlığını duyduğunda derhal ordularını harekete geçirip kardeşlerimize yarım edecek tek güç halife olduğu için

HİLAFET İstiyorum; Tarihe, kültüre, bilime, teknolojiye katkısı ve taşıdığı hidayet ve nur ile insanlığa çığır açan İslam medeniyetini bende yaşamak istiyorum.

Yorum köşesinin ardından “Sizden Gelenler” bölümü açıldı. Bu bölümde gencinden yaşlısına Tür-künden, Kürdüne, Çerkezine kadar çok sayıda video mesaj yayınlandı. Çocuklarımızın “ben de hilafet istiyorum” çığlıkları gelecek nesillere bakış açımıza umut ışığı yaktı.

Sizden gelenler bölümünde çok sayıda resim de yayınladık. Duygularını ve fikirlerini yazıya döken takipçilerimizin resimleri İade-i Hilafet Haftasına ayrı bir renk kattı.

Kuşkusuz İade-i Hilafet Haftası sadece sosyal medya ile sınırlı kalmadı. Türkiye’nin birçok ilinde panel ve konferanslar da düzenledik.

Şanlı Urfa, Adana, Diyarbakır, Van, Mersin, İstanbul-Pendik, Ankara, Bursa, Erzurum, Bitlis- Tat-van, Konya ve son olarak da İstanbul-Fatih.

İade-i Hilafet Haftasının son günü yani 3 Mart 1924’te yani tam da hilafetin kaldırıldığı günde Twitter’da “Ben de hilafet istiyorum” Hashtagı  sosyal medyada gündeme oturdu. Bir ara dünya gündeminde de birinci sıraya yükselen hashtag 24 saatten fazla Türkiye Gündeminde ilk onda yer aldı ve Twitter kullanıcılarını şok etti.

53.134 Twitin atılıp, 29.403 Retweet yapıldığı  “BenDe Hilafetİstiyorum” Hashtagı 2 milyon 180 bin kişiye ulaşarak gerçekten de gündemi belirledi.

Allah’ın yardımıyla İade-i Hilafet Haftası bereketli bir şekilde geçti. Bu haftada Hilafet konuşuldu. Hilafet gündeme taşındı. Hilafetin eksikliği hissettirildi.

Buradan Köklü Değişim okuyucularına ve bizi sosyal medyada sonuna kadar destekleyen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Hilafet çatıcı altında bizleri birleştirmeyi bizlere nasip etsin. Bir halifeye biat etmeyi bizlere nasip etsin.

İşte İade-i Hilafet Haftasıyla alakalı görsellerden bazıları…

Sizden Gelenler…

Görüntüler için tıklayınız…

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir