Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Ürdün Cezaevi’nde 70 Yaşındaki Tutuklu Müslümanlara Zulmediliyor
islam devleti default

Ürdün Cezaevi’nde 70 Yaşındaki Tutuklu Müslümanlara Zulmediliyor

Hizb-ut Tahrir Ürdün Medya Bürosu: ‘Babı Hava Cezaevi Yönetimi, Hizb-ut Tahrir Üyesi Yetmiş Yaşındaki Yaşlı Bir İnsana Aslan Kesiliyor.’ başlıklı açıklama yayınladı.

Hizb-ut Tahrir Ürdün Medya Bürosu, Ürdün’deki Babı Hava Cezaevi Yönetimi’nin 70 Yaşındaki Hizb-ut Tahrir Üyesi Ömer Falih et-Tel’e zulmettiklerini ifade eden bir açıklama yayınladı.
 
İşte o açıklama;

Babı Hava Cezaevi Yönetimi, Hizb-ut Tahrir Üyesi Yetmiş Yaşındaki Yaşlı Bir İnsana Aslan Kesiliyor

Sırf Rabbim Allah dediği için ondan intikam alıyorlar. Gerçek hayatta İslami hayatı yeniden başlatmak, zillet ve köleliği reddetmek, iyiliği emretmek, kötülükten men etmek, halkının, kabilesinin ve ümmetin çocuklarının gayret ve azimlerini bilemek, Allah hakkında hiçbir kınayıcının kınamasından korkmadan hakkı haykırmak üzere çalıştığı için ondan öç alıyorlar. Çünkü yattığı cezaevi yönetiminin yaptığı gibi başkasının dünyasına, hatta kendi dünyasına karşılık ahiretini satmamıştır.

Cezaevi yönetimi, yetkilerini suiistimal ederek ve gövde gösterisinde bulunarak yaşlı bir insana karşı aslan kesiliyor. Ziyaret yasağı koyarak yakınları tarafından ziyaret edilmesini engelliyor. Hastalığına, yaşlılığına, haysiyet ve yumuşaklığına, seçkin düşünce ve davranışına bakmaksızın bu yaştaki birini tecrit odasına attılar.

Allah’a yemin olsun ki cezaevi yetkilileri, bu yaşlı insana kötü davranarak ve inciterek şefkat ve merhametten yoksun olduklarını gösterdiler. Bu iğrenç eylemleriyle Allah Subhânehu ve Teâlâ’nın şu sözünün kapsamı altına girmektedirler:

وَالَّذِينَ يُؤْذُونَ الْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ بِغَيْرِ مَا اكْتَسَبُوا فَقَدِ احْتَمَلُوا بُهْتَانًا وَإِثْمًا مُّبِينًا“Mümin erkekleri ve mümin kadınları işlemedikleri şeyler yüzünden eziyet edenler, bir iftira ve apaçık bir günah yüklenmişlerdir.” [Ahzab 58] Bununla Allah’a savaş ilan etmişlerdir. Çünkü Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem Allah Subhânehu ve Teâlâ’dan rivayet ettiği bir hadisi kutside şöyle buyurmuştur:

مَنْ عَادَى لِي وَلِيًّا فَقَدْ آذَنْتُهُ بِالْحَرْبِ“Kim benim veli kuluma düşmanlık ederse, ben de ona harp ilan ederim.”O gün rütbelerin Allah Subhânehu ve Teâlâ karşısında size hiçbir faydası olmayacaktır. Allah Subhânehu ve Teâlâ özrünüzü de kabul etmeyecektir.

وَقَالُوا رَبَّنَا إِنَّا أَطَعْنَا سَادَتَنَا وَكُبَرَاءَنَا فَأَضَلُّونَا السَّبِيلَا رَبَّنَا آتِهِمْ ضِعْفَيْنِ مِنَ الْعَذَابِ وَالْعَنْهُمْ لَعْنًا كَبِيرًا“Ey Rabbimiz! Biz reislerimize ve büyüklerimize uyduk da onlar bizi yoldan saptırdılar, derler. Rabbimiz! Onlara iki kat azap ver ve onları büyük bir lânetle rahmetinden kov.”[Ahzab 67-68]

Ömer Falih et-Tel kardeşimizin akrabaları ve ailesi, cezaevi yönetiminin kötü davranışından ötürü İnsan Hakları Ulusal Merkezi’ne ve Kamu Güvenliği Cezaevleri Yönetimi’ne şikâyette bulundular. Ancak cezaevi yönetiminin davranışında hiçbir değişiklik olmadı. Buradan da açığa çıkmaktadır ki Ürdünlülerin onuru kırmızı çizgimizdir diyen rejimin boş iddiaları, Arap Baharı konjonktüründen menkul bir slogandır. Rejimin halka karşı politikasının temel ilkesi değildir. Gözleri boyamak içindir ve medya üretimi slogandan ibarettir.

 
Islah Haber

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir