Home / News / HABER / DÜNYA / Fransa’dan Filistin müzakere girişimi
islam devleti default

Fransa’dan Filistin müzakere girişimi

Fransa’nın Filistin-İsrail müzakereleri için başlattığı girişim kapsamında bugün Paris’te ilk konferans yapılıor. Türkiye’yi Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek temsil ediyor

Fransa’nın İsrail-Filistin müzakerelerinin yeniden başlatılabilmesi için ortaya koyduğu barış konferansının ilk ayağı bugün Paris’te başlıyor. 29 ülkeden dışişleri bakanının katıldığı konferansta format gereği İsrail ve Filistin’den bakan düzeyinde katılım yok. Türkiye’yi ise Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek temsil ediyor.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Dore Gold, dün düzenlediği basın toplantısında “bu konferansın kaybetmeye mahkum olduğunu, Sykes-Picot anlaşmasından bir farkı olmadığını” söyledi. Gold, “Komşularınızla sorun yaşıyorsanız Fransa’ya gidip Senegal’in yardım etmesini bekleyemezsiniz. En doğru çözüm Filistin ile doğrudan müzakereler” dedi. Gold’un toplantısının bitmesinin hemen ardından Netanyahu da konuştu. 1967 sınırları öncesine dönülmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El Maliki de toplantıya dair yüksek beklentileri olmadığını açıkladı.

Konferans 3 saat sürecek. Her bakan kısa bir konuşma yapacak. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, iki devletli çözümün geleceğinin tehlikede olduğuna vurgu yapacak. Toplantının bitiminde Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault bir basın toplantısı düzenleyerek özet bildiriyi okuyacak.

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir