Home / News / HİZB-UT TAHRİR / BASIN AÇIKLAMALARI / Hakkı Haykıran Bir Kişi Daha, Tacikistan Diktatörü Eliyle Şehit Düştü
islam devleti default

Hakkı Haykıran Bir Kişi Daha, Tacikistan Diktatörü Eliyle Şehit Düştü

-Basın Açıklaması-

Hakkı Haykıran Bir Kişi Daha, Tacikistan Diktatörü Eliyle Şehit Düştü

H. 08 Zilka’de 1434 / M. 14 Eylül 2013

Subhanallah! Her şey O’nun elindedir. Diriltir, öldürür. Allah’tan geldik, yine O’na geri döneceğiz. 45 yaşlarındaki kardeşimiz Aliyevo Bangui Nizomino, şehit düştü. İnşaAllah, şehit olarak haşredilir. Kardeşimiz, Tacikistan diktatörünün hapishanelerinden birinde şehit edildiği için, biz, onun şehit olmasını ve şehit olarak haşredilmesini temenni ediyoruz. Hiç bir kimseyi, Allah adına tezkiye etmeyiz, edemeyiz.

Bangui, 1997 yılında Özbekistan’da Hizb-ut Tahrir saflarına katıldı. Özbekistan’da daveti çok aktif biri olarak taşıdı. İhlas ve aktiflikte örnek olacak biriydi. Ancak Özbekistan Güvenlik Teşkilatı tarafından yoğun güvenlik takibi sonucu, kardeşimiz, 1999 yılında Tacikistan’a geçmek zorunda kaldı. Orada da İslam’a daveti yüklendi.

Bangui, 2003 yılının Ağustos ayında, Tacikistan Güvenlik Teşkilatı tarafından tutuklandı. Korkunç işkence gördü. Bu işkence onda travmalara, ciddi yaralanmalara, kırıklara ve beyin sarsıntısına yol açtı. Acımasız işkence sonucu yürüyemez oldu. Sağlık durumu ciddi olmasına rağmen, az bir paha karşılığında kendilerini rejime satan hâkimler tarafından, 13 yıl cezaya mahkûm edildi.

Kardeşimizin H. 3 Zilka’de 1434, M. 09 Eylül 2013 Pazar günü, şehit düştüğü haberini aldık. İnşaAllah, şehit olarak Allah’a kavuşur. Akrabaları, işkence altında öldüğünü kanıtlamak ve durumunu belgelemek için, bedenini adli tıpa götürmek istediler.

Allah Azze ve Celle’den kardeşimiz Bangui’nin günahlarını affetmesini temenni eder, onu efendimiz Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem ile birlikte eylemesini niyaz ederiz. Ailesine ve akrabalarına en derinden taziyelerimizi sunar, Allah’tan kendilerine sabır ve metanet dileriz.

Tacikistan zalimi Rahman ve avanelerine gelince; Allah, onları kıyamet günü elim ve şiddetli bir azap ile azap edecektir. Allah Subhanehu Teâlâ şöyle buyurdu: إِنَّ الَّذِينَ فَتَنُوا الْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ ثُمَّ لَمْ يَتُوبُوا فَلَهُمْ عَذَابُ جَهَنَّمَ وَلَهُمْ عَذَابُ الْحَرِيقِ  “Şüphesiz mümin erkekler ve mümin kadınlara işkence edip, sonra da tövbe etmeyenlere, cehennem azabı ve yakıcı bir azap vardır.” [Buruc 10]

  حزب التحرير
Hizb-ut Tahrir
Merkezî Medya Bürosu

Adres: el-Mezra’a, P.K. 5010-14, Kolombiya Merkezi B Blok Kat:2, Beyrut/Lübnan
Tel: 0096 113 07 59 4     Gsm: 0096 171 72 40 43     E-posta: [email protected]

www.hizb-ut-tahrir.org | www.hizb-ut-tahrir.info |www.turkiyevilayeti.com

Ayrıca...

Tutuklamalar İle Ne Bizi Korkutabilirsiniz Ne de Hilafeti Engelleyebilirsiniz

22 Eylül 2020 Salı günü Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 14 Hizb-ut Tahrir mensubu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir