Home / News / HİZB-UT TAHRİR / BASIN AÇIKLAMALARI / Amerika’nın Son Çift Taraflı Oyun Manevrası
islam devleti default

Amerika’nın Son Çift Taraflı Oyun Manevrası

 

-Basın Açıklaması-

Amerika’nın Son Çift Taraflı Oyun Manevrası

Amerika Barış Görüşmeleri Yoluyla Bölgedeki Varlığını Güvence Altına Almak İçin Çalışıyor

H. 29 Zilhicce 1434
M. 03 Kasım 2013

Amerika, Taliban liderlerinden Hakimullah Mesûd’a suikast yaptı. Aynı gün içinde Taliban ile barış görüşmeleri yapacağını açıkladı. Hükümetin, Amerika’nın barış görüşmelerini engelleme girişiminde bulunduğuna dair iddiası, pervasızca koskoca bir yalandır. Çünkü Amerika, bombalama ve suikast saldırıları düzenlemek yoluyla bu görüşmelere destek sağlamaya çalışıyor. Amerika genel olarak ümmetin özelde ise Pakistan silahlı kuvvetlerinin ABD karşıtı düşmanlığını çok iyi biliyor. Bu nedenle bölgedeki çıkarlarını güçlendirmek amacıyla bu gerçeği istismar ediyor.

Amerika tarafından bölgemiz ihlal edildiğinden bu yana ajanlar, ABD çıkarlarını perçinlemek için çift taraflı oyunun devam etmesi için uğraşıyor. Müşerref döneminde çift taraflı oyunda hükümet, ABD operasyon tehdidinin topraklarımızdaki direnişi takibi gerektirdiğini iddia ediyordu. Amaç, bu operasyonları yürütmek için bizzat silahlı kuvvetlerimizi provoke etmek, ABD kuvvetlerinin yapacakları operasyonları silahlı kuvvetlerimize yaptırmaktı.

Keyâni/Zerdari çift taraflı oyunu ise hükümet, askeri operasyonları genişletmek arzusunda idi. Bunun için aşiret bölgelerinde Hindistan ve Amerikan nüfuzundan kurtulmak gerekçe olarak ileri sürülüyordu. Ama gerçek şu ki Amerika, kendi kirli işlerini yaptırmak için Pakistan silahlı kuvvetlerine muhtaçtı. Korkak, ödlek nizami ve özel Amerikan kuvvetleri adına yürütecek bir orduya ihtiyaç vardı. Amerikan kuvvetleri personeli, mücahitlerden oluşan silahlı gruplardan aldıkları darbelerden aşırı korktukları için psikolojik bozukluk nedeniyle intihar ediyordu.

Keyani/Şerif rejiminin çift taraflı oyununa gelince, bölgede kalıcı bir ABD varlığını güvence altına almak için barış görüşmelerini gerekçe gösteriyor. Afganistan’da dokuz askeri üs kurulmasını garanti etmek için çalışıyor.  İslamabad’da büyükelçilik kılığında büyük bir kale inşa etmek istiyor. 100.000 elemana sahip Raymond Davis Şebekesine meşruiyet kazandırmak için çabalıyor. Ülke genelinde bombalama ve suikastlar yapan bu şebekedir.

Ey Pakistan silahlı kuvvetleri subayları! Rasûl SallAllahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyuruyor:  لَا يُلْدَغُ الْمُؤْمِنُ مِنْ جُحْرٍ وَاحِدٍ مَرَّتَيْنِ  Mümin bir delikten iki kez ısırılmaz.”Siyasi ve askeri liderlikteki hainler, efendileri yararına size karşı çift taraflı oyunlar üretmekten zevk alıyorlar. Onların efendileri sizin baş düşmanınızdır. Bu nedenle Şeyh Celil ve devlet adamı Ata ibn Halil Ebu Rasta liderliğindeki Hizb-ut Tahrir’e nusret vermeniz kaçınılmazdır. Ancak o zaman işleriniz şeri hükümlere göre yürütülür. Özel olarak Pakistan içindeki genel olarak bölgedeki Haçlı varlığını ortadan kaldırınız. Her türlü askeri sömürgeci yapıyı üslerden, bürolardan, elçiliklerden ve konsolosluklardan kovunuz.

حزب التحرير
Hizb-ut Tahrir
Pakistan Vilâyeti
Medya Bürosu

www.hizb-ut-tahrir.org| www.hizb-ut-tahrir.info| www.turkiyevilayeti.com

 

Ayrıca...

Tutuklamalar İle Ne Bizi Korkutabilirsiniz Ne de Hilafeti Engelleyebilirsiniz

22 Eylül 2020 Salı günü Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 14 Hizb-ut Tahrir mensubu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir