Home / News / OKUYUCUDAN / Makale / Hakan Fidan Meselesi
islam devleti default

Hakan Fidan Meselesi

Hakan Fidan 2010 yılında Mit Müsteşarlığına geldiği günden beri hep eleştiriler alıyor ve itibarsızlaştırmaya çalışılıyor. Acaba bunun sebebi nedir? Cemaat Neden Fidan’ı İstemiyor? İsrail Neden Fidan’ı İran’cı olarak lanse etmeye çalışıyor? İktidarın Fidan meselesindeki tutumu nedir?

 

Bu Sorulara cevap vermeden önce Hakan Fidan Mili Görüş kökenli olması itibariyle Erdoğan’a yakın bir kişidir. Onun müsteşarlık makamına gelmesini sağlayan yine Erdoğan’dır. Cemaat Fidan’ı Müsteşarlık makamına gelmesini bir türlü kabullenemiyor. Devamlı Fidan’ı karalamaya çalışıyor. Bundan dolayı cemaat iktidar ile aralarında sık sık tartışmalar meydana gelmektedir. Cemaatin bu yönden isteği ise kendi kuklasının müsteşarlık makamına gelmesi ve tamamen devlet kurumlarına nüfuz etme politikasını uygulamak için müsteşarlık meselesinde iktidara karşı mefhumu muhalefete ve hatta basın yoluyla Fidan üzerinden iktidar sahiplerine mesaj yayınlamıştır. İktidarın bu noktadaki tutumu ise bütün ipleri cemaate vermek istememesindendir. Bütün devlet kurumlarına Milli Görüş kökenli ve kendi kişiliğine yakın şahısları koymaktadır. Kabine değişikliği ve müsteşarlık meselesi bunun canlı örneğidir.

Buradaki İsrail meselesi ise Cemaat ile İsrail bağları kuvvetli olduğundan dolayı cemaatten yana çıkıp ve Fidan’ı İran’cı olarak kamuoyuna lanse etmeye çabasına girmiştir. Zaten mavi Marmara saldırısı ise bunun en bariz delilidir. Mavi Marmara olayında İsrail’in hedefinde Başbakan Erdoğan vardı. Cemaat yardımıyla Başbakan Erdoğan’a karşı bayrak açmıştı. Mavi Marmara gemisiyle başlayan ayrılık bugün doruğa çıkmıştı. İsrail Fidan üzerinden iktidar sahiplerine muhalefet edip ve Fidan’ı itibarsızlaştırma çabasına katılmış ve dünya kamuoyunda bunun sebebini ve Fidan’dan duyduğu sıkıntıyı şöyle dile getirmektedir: ”Birinci körfez harbinde Kuzey Irak yönetimiyle ezelden beri iyi ilişkileri olan İsrail kendi ülke sahası gibi kullanıyordu. Ancak Merkezi Irak yönetimiyle Kuzey Irak yönetimi arasında petrol ve gelirlerin paylaşımı konusunda sorun çıkınca Barzani Türkiye’ye yeşil ışık yaktı. Mit Müsteşarı Hakan Fidan Kuzey Irakla yakından ilgilendi, ilişkileri iyice sağlamlaştırdı.”

Bu konuyla Hakan Fidan’ın hiçbir alakası yoktur. İsrail burada tamamen iktidar sahibine sert çıkış yapıp elindeki kaynakları kaybettiğinden dolayı ve Fidan meselesiyle birlikte bunu dile getirip iktidara tavrını belli etmektedir. Buradaki mesaj tamamen iktidaradır. Mit Müsteşarı tamamen bütün yaptığı işleri Başbakan onayı ile pratiğe dökmektedir. İsrail’in sıkıntısı ise tamamen bu yöndendir. Yani anlayacağımız Mit Müsteşarı Hakan Fidan iktidarın sağlam zihniyetlerinden biri ve iktidarın sözünden dışarı çıkmayan iyi bir kukladır. Bundan dolayı iktidarın bir dediğini iki etmiyor ve hemen yapıyor.

Cemaatin ve İsrail’in duyduğu sıkıntı bundan dolayıdır. İktidarın verdiği demeçte de Hakan Fidan’a sahip çıktığını dünya kamuoyunda belirmiştir. Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bir demecinde Hakan Fidan’ı haklı çıkarmak için şöyle belirtmiştir: ”Sayın Hakan Fidan’la ilgili ortaya konan iddialar gerçek dışı olmanın yanında bir şeyi de gösteriyor. Fidan’ın görevini ne kadar mükemmel yaptığını ortaya koyuyor. Çünkü sayın Fidan daha önceki Mit Müsteşarlarımız da şüphesiz büyük çabalar sarf ettiler. Hakan Fidan aynı çizgi içerisinde Türk istihbaratının kurumsal alt yapısını geliştirme ve ülkemize dönük muhtemel riskleri bertaraf etme anlamında bilgi toplama çalışmaları, enformatik çalışmaları yapma konusunda büyük bir kapasite artırımına girmiştir.”

Bu demeçten anlayacağımız sonuca göre iktidar Hakan Fidan’a sahip çıkıyor ve öve öve yere göğe sığdıramıyor…

Ramazan Demir

Ayrıca...

bu-ramazan-ayi-hilafetsiz-gecen-son-ramazan-olsun

Bu ramazan ayı hilafetsiz, buruk geçen son ramazan olsun

İslam, hayat dolu bir nizamdır. Onda durgunluk, diğer dinlerdeki gibi kapalılık söz konusu değildir. Hayatın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir