Home / News / HABER / DAVA / (Rusya) Chelyabinsk’de beş Hizb-ut tahrir üyesi suçlu bulundu
islam devleti default

(Rusya) Chelyabinsk’de beş Hizb-ut tahrir üyesi suçlu bulundu

Chelyabinsk Bölge Mahkemesi, Perşembe günü, Hizb-ut Tahrir uluslararası terör örgütünün bölgesel biriminin beş aktivistini tutukladı.

 

Chelyabinsk, 21 Kasım, Interfax

Yüksek güvenlikli bir tesiste dört aşırıcı üyeleri 6 yıl ve beşincisi de 6.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Federal Güvenlik Servisi Çelyabinsk bölge departmanı görevlileri tarafından yakalanan yasadışı örgüt aktivistleri, Hizb-ut tahrir’in faaliyetlerinin Rusya’da yasak olduğunun farkında oldukları halde onlar Ağustos 2012 yılında Chelyabinsk’de gizli bir ağ oluşturdu.

Bölge departmanı anlatiyor: “Bu ağ, Hilafet topraklarının ilişkisi aracılığıyla Rusya Federasyonu anayasal sistemini değiştirmeye ve iktidarı ele geçirme yönelik operasyonları için yeni üye toplamaktadırlar. Özellikle askeri yöntemler kullanalarak (!).”

Hizb ut tahrir aktivisterli 2009-2011 sosyal ve dini gruplara ait insanları davet ediyorlardı. Yeni üyelere aşırıcı video malzemeleri tanıtılıyor ve aşırılık yanlısı faaliyetlerde ve devletlere karşı olumsuz bir tutum geliştirmeye yönlendiriliyor. Haftalık dini toplantılarda kendi devleti ve anayasal sistemleri tanıtılıyor.

 

http://www.interfax-religion.com/?act=news&div=10921

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir