Home / News / HİZB-UT TAHRİR / BASIN AÇIKLAMALARI / Cenevre-2 İhanettir Çünkü Cenevre-2, Amerikan Projesidir
islam devleti default

Cenevre-2 İhanettir Çünkü Cenevre-2, Amerikan Projesidir

 

-Basın Açıklaması-

Cenevre-2 İhanettir

Çünkü Cenevre-2, Amerikan Projesidir

H. 19 Rebi-ul Evvel 1435
M. 20 Ocak 2014

Hizb-ut Tahrir / Türkiye Vilayeti, Türkiye genelinde bir çok şehirde, 22 Ocak 2014 Çarşamba günü yapılması planlanan, ABD’nin projesi Cenevre-2 Konferansını protesto eden ve bu konferansın siyasi arka planını deşifre eden faaliyetler gerçekleştirdi. 17 Ocak Cuma günü Cuma namazını müteakip; İstanbul Fatih Camii, Ankara Hacı Bayram Veli Camii, Adana Sabancı Merkez Camii, Diyarbakır Ulu Camii, Erzurum Lala Paşa Camii ve Mersin Nur Camii’nde Basın açıklamaları yapıldı. Ayrıca Bursa’da yaklaşık 1000 kişinin katıldığı Cenevre-2 İhanettir başlıklı bir konferans gerçekleştirildi. Yine İstanbul, Ankara ve Van’da Cenevre-2 İhanettir başlıklı paneller yapıldı.

Hizb-ut Tahrir / Türkiye Vilayeti, başladığı günden bu güne, Suriye İslam Devrimine tüm gücü ile her türlü desteği verdi. Türkiye Kamuoyunda Suriye Devrimi ile ilgili Batılı devletlerin ve diğer işbirlikçilerin tüm kirli ve sinsi planlarını deşifre etti. Bu konuda bir çok siyasi faaliyet gerçekleştirdi. Son olarak bir çok şehirde yapılan bu basın açıklamalarında ise, ABD’nin Suriye Devrimini çalmak için mutfağında pişirip, BM tarafından servis etmek istediği Cenevre-2 Konferansının siyasi arka planını ve bu konferansta alınacak kararları deşifre etti. Basın açıklamalarında İslami gruplara, Özelde Türkiye, genelde Suriye’ye komşu olan tüm ülkelere ve bütün Müslümanlara Cenevre-2 Konferansı ile ilgili şu önemli hatırlatmaları yaptı:

“Biz diyoruz ki, Cenevre 2 ihanettir; zira Cenevre 2, kendisine boyun bükmeyen Müslümanları alt etmek için planlanan bir Amerikan projesidir. Cenevre 2 ihanettir; zira Cenevre 2, zulmünün ulaşmadığı kasaba, köy ve aile kalmayan mücrim Esed rejimini, muadili ile değiştirme ve ona yeniden meşruiyet kazandırma çabasıdır. Cenevre 2 ihanettir; zira Cenevre 2, Amerika’nın, Esed rejiminden, kendine ram olmuş muhalefetten ve kandırabileceği direniş gruplarından bir geçiş hükümeti oluşturma çabasıdır. Bu melun plan, ABD’nin mutfağında pişirilmiş, arabulucu olduğu her girişimde Müslümanların ihanete uğramasına vesile olmuş BM’in gözetiminde servis edilmiş gizli bir zehirdir. Kâfir Amerika, Cenevre Konferansı sonrası pratik adımlar atacak ve İslami devrim için savaşan grupların tek tek yok edilmesini isteyecektir. Amerika’nın kucağında doğacak olan geçiş hükümeti ise, belki de muharip bir barış gücünün Suriye’ye girmesine işte böyle kirli bir plan ile izin verecektir.”

Hizb-ut Tahrir / Türkiye Vilayeti tarafından gerçekleştirilen bu hayırlı amellerin, Kafirlerin Suriye İslam Devrimi ile ilgili tüm kirli planlarını ortaya çıkarmasına ve hain yönetimlerin ihanetlerini açığa vurmasına vesile olmasını Allah Subhanehu Ve Teala‘dan talep ediyoruz. Rabbimize, Hizb-ut Tahrir öncülüğünde Raşid-i Hilafet Devleti’nin kurulması ile Suriye İslam Devrimini taçlandırması ve diğer Müslüman beldelerin fevç fevç ona ilhak olması için dua ediyoruz. Amin…

حزب التحرير
Hizb-ut Tahrir
Türkiye Vilâyeti
Medya Bürosu

www.hizb-ut-tahrir.org| www.hizb-ut-tahrir.info| www.turkiyevilayeti.com

 

Ayrıca...

Tutuklamalar İle Ne Bizi Korkutabilirsiniz Ne de Hilafeti Engelleyebilirsiniz

22 Eylül 2020 Salı günü Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 14 Hizb-ut Tahrir mensubu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir