Home / News / HİZB-UT TAHRİR / BASIN AÇIKLAMALARI / Orta Afrika’da Müslümanlara Kim Yardım Edecek!
islam devleti default

Orta Afrika’da Müslümanlara Kim Yardım Edecek!

-Basın Açıklaması-

Orta Afrika’da Müslümanlara Kim Yardım Edecek!

 

H. 19 Rebi ul Ahir 1435
M. 19 Şubat 2013

Web sitesi BBC dün, Pazartesi günü “Orta Afrika Cumhuriyetinde uluslararası barışı koruma güçlerinin, ülkeden Hıristiyan milislerin saldırılardan kaçmak için Kamerun’a sığınan yaklaşık 2000 Müslümanı geri çevirdiklerini” bildirdi. Ruanda askerlerine asker eşlik eden BBC muhabiri, askeri konvoyun silahlar, mızraklar, oklar, kılıçlar, taşlar, satırlar ile saldırıya uğradığını söyledi.

Hıristiyanların Müslümanları katlettikleri ve vücutlarını parçaladıkları hatta etlerini çiğ çiğ yedikleri haberleri ajanslara yansıdı. BBC 13 Ocak 2014 tarihinde “İntikam amacıyla öldürdüğü kurbanın etini yiyen bir adam hakkında” detaylı bir inceleme yayımladı. Tanıklar, 20 küsur kişi tarafından şoförün zorla durdurulduğu haberini doğruladılar. Sonra bunlar, Müslüman erkeği sokağa kadar sürüklediler, dövdüler, bıçakladılar, başını taş ile ezdiler daha sonra da onu ateşe verdiler. Canilerden biri, o Müslüman erkeğin bir ayağını kesti ve çiğ çiğ yedi. Caniler bu iğrenç suçu gizlediler ve kahraman olarak gördükleri cani ile tokalaşmak için etrafında toplandılar. Onlardan biri “Hepimiz, Müslümanlara çok kızmıştık, onu durdurmak için müdahalemiz dahi söz konusu olmadı.” diyerek şecaat arz ederken sirkatini söyledi.

Buna karşın şiddeti önlemek adına Afrika barış güçlerini desteklemek bahanesiyle Fransa tarafından gönderilen askerler, Müslümanlar ve onların kutsal saydıkları şeylere karşı işlenen suçlarda katil Haçlılara destek verdikleri görüldü. Orta Afrika’da uluslararası güçlere sığınanların durumu, kızgın ateşe sığınan kimsenin durumu gibidir.

Bunlar, İslam’ın ve Müslümanların düşmanları kindar Haçlılar tarafından Orta Afrika Cumhuriyetinde Müslüman kardeşlerimize karşı işlenen suçların sadece bir kısmıdır. Her şekliyle cinayet, ölene kadar şiddetli dayak, uzuvları kesmek, organları parçalamak, ateşle yanmak, organları lime lime doğramak, et yemek, linç etmek, buzdağının bir yönüdür. Bunlar, Fransız işbirliği, uluslararası mutabakat ve Müslümanların yöneticilerini hainliği çerçevesinde şuan Orta Afrika’da Müslümanların karşılaştıkları acı ve sıkıntılardır. Orta Afrikalı Müslümanların durumu, Hollandalı BM askerlerinin gözleri önünde sekiz binden fazla sivilin öldürüldüğü ve Bosnalı kadınlara tecavüz edildiği 1995 yılındaki meşhur Srebrenica’daki Müslümanların durumuna çok benziyor. Amerikan rejimi eliyle Suriye’de akıtılan kanlar, daha önce Burma, Filistin, Eftani, Keşmir, Doğu Türkistan ve Müslüman ülkelerin geri kalanında işlenen katliamlar ondan geri kalır değildir. Dünyada Müslümanların başına gelen bu felaketleri, ancak ümmetin kalkanı ve bekçisi olan Hilafet Devleti durdurup önleyebilir.

Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Bürosu, Rasûl SallAllahu Aleyhi ve Sellem’inمَثَلُ الْمُؤْمِنِينَ فِي تَوَادِّهِمْ وَتَرَاحُمِهِمْ وَتَعَاطُفِهِمْ، مَثَلُ الْجَسَدِ إِذَا اشْتَكَى مِنْهُ عُضْوٌ تَدَاعَى لَهُ سَائِرُ الْجَسَدِ بِالسَّهَرِ وَالْحُمَّى“Müminler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar.” [Müslim] sözü gereği, Orta Afrika Müslümanlarına destek kampanyası başlatacaktır. Kampanya ve içeriği İnşaAllah yakında ilan edilecektir.

إِنَّ الَّذِينَ فَتَنُوا الْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ ثُمَّ لَمْ يَتُوبُوا فَلَهُمْ عَذَابُ جَهَنَّمَ وَلَهُمْ عَذَابُ الْحَرِيقِ
“Şüphesiz mümin erkeklerle mümin kadınlara işkence edip, sonra da tövbe etmeyenlere; cehennem azabı ve yangın azabı vardır.” [Buruc 10]

حزب التحرير

Hizb-ut Tahrir

Merkezî Medya Bürosu

www.hizb-ut-tahrir.org | www.hizb-ut-tahrir.info |www.turkiyevilayeti.com

—————————————–

OAC Kampanyası: Orta Afrika’da Müslümanlara Kim Yardım Edecek!

Ayrıca...

Tutuklamalar İle Ne Bizi Korkutabilirsiniz Ne de Hilafeti Engelleyebilirsiniz

22 Eylül 2020 Salı günü Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 14 Hizb-ut Tahrir mensubu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir