Home / News / HABER / DAVA / Danimarka Sokakları Tekbir Sesleriyle İnledi

Danimarka Sokakları Tekbir Sesleriyle İnledi

Hizb-ut Tahrir İskandinavya geçtiğimiz günlerde Danimarka’da Müslümanların yoğun katılımıyla bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüş Nørrebro istasyonundan başlayarak “Sankt hans torv” a kadar devam etti.

Müslümanlar dünyanın birçok yerinde korkunç katliamlara, kitlesel baskıları ve istismarlara maruz kalıyor iken, devletler Müslümanların çığlıklarına kulak tıkamakla kalmayıp, bu vahşiliğe yardım ederek ortak olmaktadırlar.

Tarihteki en acımasız soykırımlardan biri de Orta Afrika Cumhuriyetinde yaşanmaktadır. Oradaki kardeş ve bacılarımız diri diri yakılmakta, ya da yamyamca etleri yenilmekte iken, dünya Müslümanları buna sessiz kalmaktadır.

Batı Avrupa ülkeleri İslam beldelerine karşı komplolar hazırlarken; Somali, Afganistan, Suriye, Myanmar, Keşmir, Filistin veya Tataristan’daki Müslümanlar hunharca katledilip, yakılarak ya da diri diri gömülerek ölüme terk ediliyor.

Danimarka’daki Müslümanlar Bu vahşiliğe daha fazla göz yummak istemediklerini ve dünyadaki Müslümanları Allah svt’ nın emrine kulak vermeye ve yalnızca “O’nun hükümlerinin uygulanacağı” bir devlete, Tek vücut olarak “TEK UMMET, TEK BAYRAK, TEK DEVLET” olmaya davet ettiler.

Danimarka’daki Müslümanları “Öfkeli-kızgın” olduklarını duyurmak için bir araya toplanıp, Müslümanları Rabbimizin emri ve vaadi ve ümmetin tek kurtuluşu olan “Hilafet devletini” kurmaya çağırdılar.

Yürüyüş, “Sankt hans torv” da konuşmacı kardeşlerimiz konularını sunduktan sonra, Müslümanlar olaysız bir şekilde dağıldı.

Görseller…

Köklüdeğişim

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir