Home / News / HABER / DAVA / Gençliğin Geçmişe Özlemi: Hilafet Konferansı
islam devleti default

Gençliğin Geçmişe Özlemi: Hilafet Konferansı

Köklü Değişimin, İade-i Hilafet Haftası kapsamında düzenlediği etkinliklerden  “Gençliğin Geçmişe Özlemi: Hilafet Konferansı”  Köklü Değişim Konferans Salonunda yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Safa Yalım’ın Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan konferansın ilk konuşmacısı Ekrem Meşe idi. Meşe, Tarihsel süreçte Hilafet Devletinin nasıl bir hadarat ve medeniyet inşa ettiğini çarpıcı örneklerle dile getirdi. Müslümanların; Tıptan, matematiğe ve astronomiye kadar ilim olarak insanlığa sunduğu hizmetlerden örnekler veren Meşe’nin ardından Taha Gümüş Hilafetin yokluğunun insanlığı maruz bıraktığı ahlaki yozlaşmayı, iktisadi ve sosyal çöküntüyü istatistikî bilgilerle dile getirdi.

Son konuşmacı olarak kürsüye çıkan Hasan Gündoğdu ise Hilafetin bir hayal olmadığını ve onun gerçekleşmesi ile eskiden olduğu gibi yine dünyaya adaleti ve huzurun geleceğini, insanlığın tekrar ihya olacağını ve hidayet bulacağını söyledi. Gündoğdu son olarak böyle bir devleti kim istemez diye bir soru sorarak sunumunu sona erdirdi. Program, Cihad Özerin yaptığı etkili duaya izleyicilerin ayakta katılımıyla son buldu.

Görüntüler için tıklayınız …

Köklüdeğişim

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir