Home / News / HABER / DAVA / İadei Hilafet Haftası Konferansı Bursa’da Da Yapıldı

İadei Hilafet Haftası Konferansı Bursa’da Da Yapıldı

Köklüdeğişim olarak İade-i Hilafet haftasında düzenlediğimiz faaliyetlerimize Bursa ile devam ediyoruz.

Osmanlı Yönetiminin başkentlerinden olan Bursa’mızda  1 Mart Cumartesi günü yaptığımız “ 90 yıllık özlem hilafet” adlı konferansımız Arş. Yazar Suat ÇOBAN’ın sunumuyla başladı. Kısa bir giriş ve  programın seyri hakkında bilgi verildikten sonra  “…sonra nübüvvet minhacı üzere hilafet olacak” hadisinin tarihsel süreçlerini sinevizyon gösterisi yayınlandı.

 İlyas ÖZDEMİR hocamızın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra dergimizin yazarlarından Yılmaz ÇELİK hocamız ümmetin düştüğü bu durumundan kurtuluşun ancak hilafetle mümkün olacağı gerçeğini örneklerle anlattı. Konuşmasında çokça eleştirilen Muaviye’nin bile bugünkü batı ile işbirlikçi uşak yöneticilerle kıyas edilemeyeceğini vurguladı. Hilafetin şeriatın maksaktlarının 6. sı olduğunu,  malın, ırzın,aklın korunması gibi hususların ancak hilafet ile mümkün olacağını belirtti. Suriye de yaşanan acı vakıalara da değinen ÇELİK ümmetin servetlerinin çok olmasına ve tüm ümmete yetebilir olmasına rağmen açlık ve susuzlukla hatta kedi eti yiyecek hale gelmesinin başımızda ki hain yöneticilerin bu servetlerimizi kafirlere peşkeş çekmesinden kaynaklandığına da dikkat çekti.

Son olarak da Necdet TÜRKMEN hocamızın duasıyla konferansımız sona erdi.

Köklüdeğişim

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir