Home / News / HABER / DAVA / Hizb-ut Tahrir Üyelerine 45 Yıl Daha
islam devleti default

Hizb-ut Tahrir Üyelerine 45 Yıl Daha

Hizb-ut Tahrir’e yönelik hukuksuz ve zalimane uygulamalar tüm hızıyla devam ediyor. 2009 yılında Konya’da yapılan operasyonla gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan sonra da ağır cezalara çarptırılan Hizb-ut Tahrir mensuplarının dosyaları Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onandı.

Müebbet hapis cezalarına çarptırılan birçok Ergenekon sanıkları tek tek cezaevlerinden tahliye edilirken onlardan boşalan yerler Hizb-ut Tahrir mensuplarıyla doldurulmak isteniyor. Bunun son örneği Konya’da yaşandı. 2009 yılında Türkiye genelinde Hizb-ut Tahrir’e yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınan Murat Savaş, H. Ahmet Savaş, Alirıza Türkdemir, Şenol Aktaş, Orhan Avcı ve Mikail Çakmak toplamda 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve bu karar Yargıtay tarafından onanarak kesinleşti.

Köklü Değişim olarak bu hukuksuzluğu şiddetle kınarken şunları belirtmek istiyoruz:

Paralel bir devletten, paralel bir yargıdan bahsedilerek Ergenekon sanıklarının salıverilmesine karşın bu ağır ve hukuksuz cezaların onaylanması çok açık bir çifte standardın göstergesidir.

Türkiye’de kanunlar ayrıcalıklı bir sınıf haricindeki kesimlere uygulanmakta, ayrıcalıklı sınıfa ise suç işleme özgürlüğü tanınmaktadır.  Nitekim gündeme gelen tape kayıtlarında “Sen yapılması gerekeni yap. Suç ise biz onu yasal düzenlemelerle suç olmaktan çıkartırız” şeklinde bu gerçek itiraf edilmektedir.

Türkiyeli Müslümanlar artık bu gerçeği görmelidir. Türkiye’de adalet sıfırı çekmiştir. Uydurma delillerle cezaevinde yatan ve dosyaları Yargıtay tarafından onanmak üzere olan çok sayıda Müslüman kardeşimiz mevcuttur. Bu çifte standarda ve hukuksuz uygulamalara bir an önce son verilmelidir. Tüm STK ve İslami duyarlılığa sahip Müslüman kardeşlerimizi cezaevlerindeki Müslüman mahpuslar hakkında harekete geçmeye davet ediyoruz.

Köklüdeğişim

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir