Home / News / HABER / DAVA / Mescid-i Aksa Hilafete Koşuyor
islam devleti default

Mescid-i Aksa Hilafete Koşuyor

Hizb-ut Tahrir/Filistin, Hilafet’in ilgasının 93.sene-i devriyesi münasebetiyle bir dizi ameller düzenledi.

Hilafet’in ilgasının 93.sene-i devriyesi münasebetiyle bir dizi ameller düzenleyen Hizb-ut Tahrir/Filistin, 20-05-2014 akşamı Husan bölgesinde büyük bir stadyumda (bay-bayan) binlerce kişinin katılımıyla “ Mescidi Aksa, Ümmeti ve Ümmet’in askerlerini mübarek toprakları kurtarmak ve Hilafet’in ikamesi için yardıma çağırıyor” başlıklı konferans düzenledi.

İlk konuşmacı olarak kürsüye gelen Üstad Berakat Sebatin Mescidi Aksa’ nın kutsiyetine ve mübarek oluşuna değinerek meselenin ehemmiyetine dikkatleri çekti. Mescidi Aksa’ nın sıradan bir mekân olmadığı tam aksine bu toprakların mübarek topraklar olduğuna ısrarla vurgu yapan Sebatin, Filistin ile Hilafet’in tarihi alakasını anlatmasının ardından konuşmasını sonlandırdı.

Sonra kürsüye gelen Hizb-ut Tahrir/Filistin Medya Bürosu üyesi Üstad Ala Ebu Salih Hizb-ut Tahrir’in mübarek topraklardaki çalışmalarından bahsetti. Konuşmasına Hizb-ut Tahrir’in hangi şartlarda olursa olsun, hangi zorluklarla karşılaşırsa karşılaşsın zerre miktarı da olsa metodundan ayrılmayacağını ifade ederek devam eden Ebu Salih, Hilafet’in ölüm kalım meselesi olarak görülmesi gerektiğini, problemlerin çözümü için Hilafet’in şart olduğunu ifade etti.

Konferans duygu yüklü bir dua ile sona erdi.

Köklüdeğişim

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir