Home / News / HABER / DAVA / Zülfiye OMONOV Serbest
islam devleti default

Zülfiye OMONOV Serbest

Zülfiye Omonov Kırgızistan mahkemelerince serbest bırakıldı.

Cesur ve kahraman Zülfiye Omonov, 26 Ocak 1994 yılında Kırgızistan’ın Oş kentinde dünyaya geldi. Ailenin üçüncü çocuğudur. “Saide Hatice” okulunda dört yıl öğretim gördü ve çok iyi bir derece ile eğitimini Rusça tamamladı. Ayrıca Arapça, İngilizce, fıkıh, akide, siyer, tefsir ve hadis eğitimi de aldı. Kuranı ezberledi. Doktor olmak arzusuyla 2013 yılında Tıp hazırlık okuluna kaydoldu. Cezaevinden çocuklarına bir mektup gönderen şehit -İnşallah- baba, mektubunda Zülfiye ‘ye hitaben “Ben, senin üniversitede okumanı istiyorum. Ben istiyorum, sen istiyorsun, ama Allah dilediğini yapar.” diyordu. Baba, sürekli evlatları hakkında hüsnü zanda bulunurdu. Evlatları, iyi bir edep ve ahlaka sahipti. Özellikle de Zülfiye. Babasının beklentilerini gerçekleştirmek üzere çok çalışarak, hem dini hem de dünyevi ilimler tahsil etmişti. Buna ek olarak ailesinin giderlerine yardımcı olmak adına annesine ve kardeşlerine toprağın işlenmesinde ve ekiminde yardım ediyordu. Zülfiye’nin annesi gelince, çok sıkıntılar yaşadı, çocuklarını yetiştirmek için muazzam zorluklara göğüs gerdi. Bu sıkıntılar yanı sıra bu sabırlı aile, babalarını ziyaret etmek için on dört yıl boyunca Özbekistan cezaevleri arasında gidip geldiler. Zülfiye bu sıkıntıları anılarında şöyle dile getiriyor: “Ziyarete gittiğimizde her defasında babamızı göremiyorduk. Bazen babamızı başka bir cezaevine naklettikleri sürprizi ile karşılaşıyorduk. Bazen de görüşe çıkmasına izin vermiyorlardı. Biz de belki babamızı görebiliriz de ihtiyacı olan gerekli şeyleri teslim edebiliriz diye bulduğumuz herhangi bir yerde geceyi geçirmek zorunda kalıyorduk. Sert ve şiddetli kış günlerinde, babamızı ziyaret etmek için Taşkent’teki Sangarad cezaevine gittik. Ama o gün ziyaret etmemize izin verilmedi. Biz de güneş batıncaya kadar orada bekledik. Geceyi geçirecek ne bir yerimiz ne de eşyamız vardı. Güneş battıktan sonra cezaevinin yakınında bir eve gittik ve ev sahibinden bizi sabaha kadar misafir etmesini rica ettik. Bize küçük bir sandalye verdi, biz de sabaha kadar evin avlusunda o sandalyede oturduk.”

İşte kocası şehit edildikten sonra şehit Hamidullah’ın eşi Muhabbet, gün geçmedi ki acı ve sıkıntılara maruz kalmasın. Babasının ölüm koşullarını öğrenmek, saf ve temiz cesedini teslim almak için soruşturma açılmasını isteyen cesareti nedeniyle tutuklanan yirmi yaşındaki Zülfiye Omonov Hizb-ut Tahrir’in küresel çapta başlatmış olduğu “Zülfiye Omanov’a Özgürlük” Kampanyası ile yapılan zulme dikkat çekildi.

Zülfiye Omonov 20.05.2014’de (dün) Kırgız mahkemeleri tarafından serbest bırakıldı.

Köklüdeğişim

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir