Home / News / HABER / DAVA / Tutuklanan 6 Müslüman Serbest
islam devleti default

Tutuklanan 6 Müslüman Serbest

Stant açmak ve imza toplamak da artık suç kapsamında.

Keçiören Dutluk mevkiinde stant açan Hizbut Tahrirli Müslümanlara yapılan hukuksuz uygulamalara dikkat çekmek isteyen 6 kişi gözaltına alındı.

Stand Açmak Gözaltı sebesi

Hizbut Tahrir’e yönelik yargı zulmüne dikkat çekmek için düzenlenen imza kampanyası çerçevesinde Ankara Keçiören’de Dutluk mevkiinde açılan standa gelen emniyet güçleri kimlik kontrolü yaptıktan ve durumu savcılığa ilettikten sonra stant başında duran Serdar Kaya, Ahmet Sivren, Ahmet Kaygusuz, Nazif Kuzu, Abdurrahin Başer ve Kenan Altay’ı Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürdü.

Olayı öğrenen Müslümanlar birbirini arayarak ve Sosyal Medya üzerinden haberleşerek İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün önünde toplanmaya başladı. İfadelerini almak üzere gözaltındaki Müslümanlar Emniyet binasından çıkartılınca kalabalık tekbirler getirerek araçların önüne geçti. Polis, bu yaşananlardan sonra gözaltındaki kardeşlerimizi tekrar emniyet binasına aldı. Bir müddet sonra İlçe Emniyet Müdürü olay yerine geldi ve ailelerle görüştü. Sadece ifadelerinin alınacağını ve bıraklıcaklarını söyledi. Ailelerin ısrarla hangi suçlamayla gözaltına aldınız sorunularını cevapsız bıraktı.

Kalabalık Hızla Arttı

Kalabalığın artmasıyla gözaltına alınanların aileleri ve arkadaşlarıyla bir görüşme yapıldı. Savcıyla konuşulduğunu ve ifadelerinin alınıp bırakacaklarını bu nedenle engelleme olmamasını istedi. Yoğun tartışmaların ardından gözaltındaki kardeşlerimizin aileleri ve arkadaşları yolu açarak geçmelerine izin verdi.

Çevik Kuvvet ve Takviye 100 polis

Terörle Mücadele Şubesine götürülen zanlılar burada yaklaşık 4 saat kaldı. İfadeleri alındığı sırada Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğünün önünde bekleyen kalabalığın sayısı iyice arttı. Gözaltındaki kardeşleri çıkıp gelene kadar oradan ayrılmayacaklarını söylediler. Olay yerine çevik kuvvet ve yüzlerce polis geldi. Güvenlik Şubeden gelen Emniyet görevlileri kalabalığa itidalli davranmalarını gözaltındakilerin bırakılacağını söylediler.

Saat 22.45 sularında gözaltında bulunan 6 kardeşimiz serbest bırakıldı. Keçiören İlçe Emniyeti’nin önünde bekleyen kalabalığın yanına geldi. Kalabalık tekbirlerle arkadaşlarını karşıladı. Kısa bir duadan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERIN RESIMLERI

Köklüdeğişim

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir