Home / News / HABER / DAVA / İmam Abdullah Buhari Suikastı Üzerine

İmam Abdullah Buhari Suikastı Üzerine

Hizb-ut Tahrir Medya Bürosu MerkeziMedya Ofisi ”İmam Abdullah Buhari Suikastı” ile alakalı Basın Açıklaması metni yayınladı.

Özbek Hoca olarak tanınan Abdullah Buhari, Zeytinburnu’nda din dersi verdiği İhsan İlmi Hizmetler ve Yardımlaşma Derneği’nin önünde vurularak öldürülmüştü. Sonra’dan planlı bir şekilde katledildiği ortaya çıkan suikast hakkında Merkezi Beyrut/Lübnan’da bulunan, Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Ofisi “İmam Abdullah Buhari Suikastı” ile alakalı Basın Açıklaması metni yayınladı.

İşte o Açıklama;

                                                              Basın Açıklaması

İstanbul’da İmam Abdullah Buhari Suikastı – Allah Rahmet Etsin-!

مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلاً “Müminlerden öyle adamlar vardır ki, Allah’a verdikleri söze sâdık kaldılar. İçlerinden bir kısmı verdikleri sözü yerine getirmiştir. Bir kısmı da beklemektedir. Verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir.” [Ahzab 23]

Sabah gazetesi, 13 Aralık 2014 tarihinde İngilizce yayın yapan internet sitesinde İstanbul’da 10 Aralık 2014 Çarşamba sabahı işlenen iğrenç suikastı haber yaptı. 10 Aralık 2014 tarihinde Putin ile yaptığı görüşmede zalim Kerimov, karabasan gibi uykusunu kaçıran İslam’la mücadele etmek için suç ortağı Putin’den yardım istedi. Aynı gün Özbek istihbarat teşkilatı, Rus istihbarat teşkilatının koordinasyon ve işbirliği ile İstanbul’da 38 yaşındaki hak kelimesi şehidi İmam Abdullah Buhari’ye öğrencilerine Şeriat dersleri verdiği İhsan İlmi Hizmetler ve Yardımlaşma Derneği’nin yakınında suikast düzenledi.

Şehit Abdullah Buhari, baskıcı diktatör Kerimov ajanlarının sürekli takibine maruz kalması, hem kendi hem de ailesinin hayatını tehdit etmeleri nedeniyle ülkesi Özbekistan’dan göç etmek zorunda kalmıştı. Sürekli tehditler almasına rağmen diktatör Kerimov zorbalığından kurtulmak için biran olsun bile davetine ara vermedi. Bu suikast, sadece Rusya ve Orta Asya’da değil, yurt dışında bile İslam davetçilerine açıkça savaş ilan eden zalim Kerimov ve onun suç ortağı Putin’in işlediği uzun cinayet serisinden sadece bir tanesidir. Rus ve Özbek istihbaratı daha önce de 2009 ve 2011 yılında Türkiye’de Kerimov’un zorbalığından kurtulmak için davette bulunan aktivistlere, hatta pisliklerini ifşa eden gazetecilere bile suikast düzenlediler.

Basında çıkan haberlere göre Kerimov karşıtı eylemcileri hedef alan bir suikast listesinden söz ediliyor. 1995 yılında Özbek güvenlik güçleri, Taşkent havaalanında İmam Abdul Veli Mirzayev’i kaçırdılar. Ağustos 2006 yılında İmam Muhammed Kamalov Kırgızistan’da öldürüldü. 2012 yılı Şubat ayında İsveç’te İmam Abid Kari Nazarov’a suikast girişiminde bulunuldu. İşte en son suikast de Türkiye’de İmam Abdullah Buhari suikastıdır. Allah İmam Abdullah Buhari’ye rahmet eylesin, onu şehitler kervanına kabul ve makbul eylesin, onu Nebiler, Sıddıklar, şehitler ve Salihler mertebesine yükseltsin. Onlar ne güzel arkadaştır. Allahım Özbekistan tiranı ve onun suç ortağı zorba Rusya liderlerinden er ya da geç intikam al. Bu tertemiz kanlar, Allah’ın izniyle dinleri uğruna pahalı ve kıymetli her şeyi feda etmek için Müslümanların kararlılık ve azimlerini artıran dev bir alev topuna dönüşecektir. Aynı zamanda da Özbekistan zalimi ve onun suç ortağı Putin’i uykusuz bırakan bir lanet olacaktır. Allah Subhânehu ve Teâlâ şöyle buyurdu:

أَفَلَمْ يَسِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَيَنْظُرُوا كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ كَانُوا أَكْثَرَ مِنْهُمْ وَأَشَدَّ قُوَّةً وَآثَارًا فِي الْأَرْضِ فَمَا أَغْنَىٰ عَنْهُمْ مَا كَانُوا يَكْسِبُونَ “Onlar yeryüzünde gezip dolaşmadılar mı ki, kendilerinden öncekilerin sonu nasıl olmuştur, görsünler! Öncekiler bunlardan daha çoktu, kuvvetçe ve yeryüzündeki eserleri bakımından da daha sağlam idiler. Fakat kazandıkları şeyler onlara asla fayda vermemiştir.” [Mümin 82]

Allahım, biz sadece ve sadece Sana güveniyor ve Sana inanıyoruz. Allah vekil olarak yeter. Allahım kardeşlerimizin ayaklarını sabit kıl ve onların kalplerine sükûnet indir. Bu davet, Senin yolundadır. Sen ise Senin yoluna uyanlara yardım ve hâkimiyet sözü verdin. Sen haksın ve vaadin de haktır.

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَىٰ لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا وَمَنْ كَفَرَ بَعْدَ ذَٰلِكَ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ “Allah, içinizden, iman edip de Salih ameller işleyenlere, kendilerinden öncekileri egemen kıldığı gibi onları da yeryüzünde mutlaka egemen kılacağına, onlar için razı olduğu dinlerini iyice yerleştireceğine, yaşadıkları korkularının ardından kendilerini mutlaka emniyete kavuşturacağına dair vaatte bulunmuştur. Onlar bana kulluk eder ve bana hiçbir şeyi ortak koşmazlar. Artık bundan sonra kimler inkâr ederse, işte onlar fasıkların ta kendileridir.” [Nur 55]

Hizb-ut Tahrir Medya Bürosu Merkezi Medya Ofisi

Açıklamanın orjinali;

 

Kare kare İmam Abdullah Buhari Suikastı

Hizb ut tahrir

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir