Home / News / HİZB-UT TAHRİR / BASIN AÇIKLAMALARI / Basın Açıklaması
islam devleti default

Basın Açıklaması

Muaz el-Hatîb Tarafından İlan Edilen “Suriye Vatan Grubu” Mübarek Suriye Devrimine Karşı Kurulan Komplo Silsilelerinden Yeni Bir Silsiledir

01 Ocak 2015 tarihinde laik “Suriye Ulusal Koalisyonu” eski başkanı Ahmed Muaz el-Hatîb bir açıklama yayınladı. Açıklamada “Suriye Vatan Grubu” adlı yeni bir siyasi oluşum kurduklarını ilan etti. Kurulan yeni oluşum ya da oluşumun üyeleri hakkında herhangi bir ayrıntı vermedi. Suriye devrimine siyasi çözüm bulmak için yapılacak herhangi bir girişim ya da konferansa yönelik bazı ilkeler belirleyen el-Hatîb, siyasi müzakereye davet etti. Ve “Cenevre 1 Bildirisi Suriye’yi kurtarmak için bir geçiş yoluna zemin oluşturmaktadır” ifadesini kullandı.

Ey İslam’ın kalbi Biladu’ş Şam Müslümanları! Bu açıklama ile el-Hatîb, de Mistura girişimi ve Rus girişimi gibi onun uzantıları yoluyla Suriye Müslümanları için hazırlanan kirli siyasi oyunun piyon ve maşası olacağını ortaya koymaktadır. Bilinmektedir ki Amerika, mücrim Suriye rejimine yeniden hayat vermek ve onu hayat öpücüğü ile tekrar hayata döndürmek için çabalıyor. el-Hatîb, “Suriye Vatan Grubu” hakkında herhangi bir ayrıntı vermese de ancak bildirinin başlığı ve sahibinden hareketle grubun ne olduğu anlaşılmaktadır. Yeni siyasi oluşuma “Suriye Vatan Grubu” adını vermekle daha düşük olanı daha hayırlı olan ile değiştirerek hareket noktasının İslam’a aykırı olan ulusalcılık fikri olduğunu gösterdi. Müslümanlar, devrimimiz “Allah için” ve komutanımız da Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem diyerek ülkelerini parçalayan ulusalcılık fikrini bir kenara atarak ayaklarının altına aldılar. Muaz el-Hatîb, Cenevre 1 konferansının kararları Suriye’yi kurtaracak herhangi bir çözüm için temel olmalıdır açıklamasıyla, Müslümanların Suriye topraklarında talep ettikleri İslami çözüm pahasına yüzünü Amerikan çözümüne doğru dönmüş oluyor. Kısa süre önce de resmi facebook hesabında “Güneş Moskova’dan mı doğacak” başlıklı bir makale yayınlamıştı. Moskova’ya yaptığı bu son şaibeli ziyaretiyle de Müslümanları temsil iddiasından kendini soyutlamış oldu. Görünün o ki Suriye halkından biri ve rejim yararına hutbeler verdiği Emevi camiinde hatip ve Şeyh olduğu için daha önce Ulusal Koalisyonun başkanı seçilmişti.  Ama aslında bunun da İslam ve Müslümanlar aleyhine rol almak için olduğu anlaşılıyor. Ve şimdi de zamanı gelmiş gibi görünüyor.

Ey onurlu Suriye Müslümanları! Allah Subhânehu ve Teâlâ bu ümmete ümmetin birliğine, Sykes-Picot sınırlarını kaldırmaya çağıran sonra da “Allah içindir Allah içindir” sözleri ile her yeri inleten Suriye devrimi gibi mübarek bir devrim nasip eyledi. Sizin bu ümmetiniz, Allah’a yardım aşkıyla yanıp tutuşan bir ümmettir. Onun tiran Beşşar yönetimini devirmek, Nübüvvet metodu üzere Raşidi Hilafet Devletini kurmak ve Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in bayrağını yüceltme arzu ve isteğine destek olun. O ne güzel bir bayraktır. Allah’ın sizin için istediği çatışma düzeyini alın. Muaz el-Hatîb gibi sizi kurtarmak istediğini iddia eden ve kanlarınız, canlarınız üzerinden oyun oynayan birine asla müsaade etmeyin. Onun bu daveti, zillettir, düşmanlarınıza boyun eğmek ve teslim olmaktır, ömrü fazla kalmayan zalim rejimi kurtarmaktır. Allah Subhânehu ve Teâlâ şöyle buyurdu:

وَلاَ تَهِنُوا وَلاَ تَحْزَنُوا وَأَنتُمُ الأَعْلَوْنَ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ إِن يَمْسَسْكُمْ قَرْحٌ فَقَدْ مَسَّ الْقَوْمَ قَرْحٌ مِّثْلُهُ وَتِلْكَ الأَيَّامُ نُدَاوِلُهَا بَيْنَ النَّاسِ وَلِيَعْلَمَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُواْ وَيَتَّخِذَ مِنكُمْ شُهَدَاء وَاللَّهُ لاَ يُحِبُّ الظَّالِمِينَ Gevşeklik göstermeyin, üzüntüye kapılmayın. Eğer inanmışsanız, üstün gelecek olan sizsiniz. Eğer siz bir acıya uğradınızsa, o kavim de benzer bir acıya uğramıştır. O günleri biz insanlar arasında döndürür dururuz. Ta ki Allah, iman edenleri ortaya çıkarsın ve aranızdan şahitler edinsin. Allah zalimleri sevmez.” [Ali İmran 139-140]

Hizb-ut Tahrir
Medya Bürosu
Suriye Vilâyeti

Kaynak: Hizb-ut-tahrir.info

Ayrıca...

Tutuklamalar İle Ne Bizi Korkutabilirsiniz Ne de Hilafeti Engelleyebilirsiniz

22 Eylül 2020 Salı günü Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 14 Hizb-ut Tahrir mensubu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir