Home / News / HABER / DAVA / Filistin Yönetimi’nden Hizb-ut Tahrir’e Yasaklama
islam devleti default

Filistin Yönetimi’nden Hizb-ut Tahrir’e Yasaklama

Batı ile dost İsrail ile kardeş olan Filistin yönetimi, Ramallah’da Hizb-ut Tahrir’in konferansını iptal etti, gençlerini haksız yere tutukladı.

Hizb-ut Tahrir/Filistin tarafından Acil kodu ile bir basın metni yayınlandı. Açıklamaya göre Filistin yönetimi, Hizb-ut Tahrir’in konferanslarını yasakladı, gençlerini ise tutukladı.

İşte detaylar;

Acil Basın Açıklaması

Filistin yönetimi, Cumartesi günü sabah erken saatlerde Ramallah’ın giriş ve Batı Şeria’nın çıkış noktalarına güvenlik barikatları kurdu. Tüm gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından Ramallah’ta saat 17.00’de başlaması beklenen Hilafet konferansını önlemek için Hizbin bazı üyelerini tutukladı.

Yönetimdeki bazı yetkililerin yaptıkları açıklamaya göre, dün Cuma günü Mescidi Aksa’da Ürdün Kadı-ül Kudatı Ahmed Helil’e yapılan saldırı ile ilgili Hizbin suçlamasının ardından böyle bir karar aldıkları belirtildi.

Bu gelişmelerin ardından Hizb-ut Tahrir, Mescidi Aksa’da olanlar ile ilgili tavrına ve yönetimin uyduruk bahaneler ile konferansı iptal etme girişimine açıklık getirmek amacıyla Mean Ajansında canlı basın toplantısı düzenleme kararı almıştır. Ajans yönetimi ile yapılan görüşmelerin ardından her şey tamamlandığı halde Filistin yönetimi, Mean ajansına direktif vererek Hizbin basın toplantısını yasaklamasını istedi. Bu, yönetiminin yüzsüzlüğünü ve onun önceden tasarlanmış art niyetli hedefleri gerçekleştirmek için kamuoyundan gerçekleri saklama amacını gösterir.

Dolayısıyla Hizb, yönetim istemese de gerçekleri kendi yöntem ve teknikleriyle kamuoyu ile paylaşmak ve insanlara açıkça mesajını ulaştırmak için çalışacaktır. Şeri görevini ve siyasi eylem hakkını söke söke alacaktır. Bunu gerçekleştirmek için tüm meşru araçları kullanacaktır. Hizb, Nübüvvet metodu üzere Hilafeti kurarak ümmetin izzeti ve Filistin’in kurtuluşu için çalışmaya devam edecektir.

Hizb-ut Tahrir Filistin Medya Bürosu

hizb-ut-tahrir. info

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir