Home / News / HABER / DAVA / Hizb-ut Tahrir’den ”#ÖzgürlükFilosu” Hakkında Açıklama
islam devleti default

Hizb-ut Tahrir’den ”#ÖzgürlükFilosu” Hakkında Açıklama

Hizb-ut Tahrir Tunus Medya Bürosu, geçtiğimiz gün İsrail tarafından küstahça saldırıya uğrayan “Özgürlük Filosu” Hakkında Açıklama yayınladı.

Hizb-ut Tahrir Tunus Medya Bürosu İsrail’in “Özgürlük Filosu” baskını ile alakalı 4 maddelik bir beyan yayınladı. Yapılan açıklamada “Gaddar Yahudi düşmanı ve onun talimatlarını uygulayan, sınırlarının bekçiliğini yapan diktatör yöneticiler tarafından abluka altına alınmış Gazze halkı ile kesinlikle dayanışma içindeyiz.”  İfadelerine yer verildi.

Basın Açıklaması

“Özgürlük Filosu” Gözaltıları Hakkında

Yahudi devletinin donanma güçleri, Gazze ablukasını delmeyi amaçlayan “Özgürlük Filosu’na” uluslararası sularda müdahale etti. Teknenin kontrol altına alınmasının ardından kampanyaya katılanlar tutuklandı ve haklarında soruşturma başlatıldı. Tutuklananlar arasında Dr. Munsif Marzuki de var. Bu gelişmeler üzerine Hizb-ut Tahrir / Tunus Medya Bürosu olarak biz:

Birincisi: Dr. Marzuki de dahil olmak üzere kampanyaya katılanların barbarca gözaltına alınmalarını şiddetle kınıyoruz. Yahudi varlığının alışılageldik bu müdahalesi, haksız, gayri meşru ve gayri insani bir müdahaledir. Ne yasalar ne de uluslararası örfler kabul eder.

İkincisi: Biz, yetkililerin “Özgürlük Filosu” kampanyasına mesafeli yaklaşmalarını ve olayların vahametine rağmen hükümetin tepkisinin gecikmesini çok garip karşılıyoruz. Ve soruyoruz: Böyle bir politika izlemenin amacı nedir? Yoksa bu, Siyonist düşman ile ilişkileri normalleştirme konusunda Tunus’un gerçek resmi tutumunu mu yansıtıyor?

Üçüncüsü: Gaddar Yahudi düşmanı ve onun talimatlarını uygulayan, sınırlarının bekçiliğini yapan diktatör yöneticiler tarafından abluka altına alınmış Gazze halkı ile kesinlikle dayanışma içindeyiz.

Dördüncüsü: Bu bariz saldırı bir kez daha göstermiştir ki, Gazze halkımızın acıları için gerçek ve nihai çözüm, Nübüvvet metodu üzere Hilafet Devletidir. Zira Hilafet, Yahudi varlığının kökünü kazıyacak ve tüm Filistin’i daha önce olduğu gibi yeniden İslami ümmete iade edecektir.

Hizb-ut Tahrir Tunus Medya Bürosu

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir