Home / Uncategorized / NATO’dan Rusya’nın uluslararası koalisyona katılımına destek
islam devleti default

NATO’dan Rusya’nın uluslararası koalisyona katılımına destek

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın IŞİD karşıtı uluslararası koalisyona katılmak istemesi halinde, bunun mücadele sürecine olumlu katkı sunacağını söyledi.

Norveç’in önde gelen gazetelerinden Dagbladet’e konuşan Stoltenberg, Rusya’nın uluslararası koalisyona olası katılımını desteklerken, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı desteklemesinin ise yapıcı bir karar olmayacağını belirtti.

‘RUSYA VE ABD YAPICI İŞBİRLİĞİNİ KONUŞMALI’

Stoltenberg, uluslararası toplumun Suriye’de siyasi çözüm üretmesi gerektiğini belirterek, Rusya ve ABD’ye seslendi. İki ülkenin ‘yapıcı işbirliği’ için fikir alışverişi yapması gerektiğini söyleyen NATO Genel Sekreteri, “Rusya’nın Suriye topraklarındaki varlığını arttırmasının ardından gerilimin yükselmesine müsaade etmemeliyiz. Bunun için alınacak muhtemel önlemler müzakere edilmeli” dedi.

‘RUSYA’YA YÖNELİK TECRİT GİRİŞİMLERİ ANLAMSIZ’

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Moskova’nın BM’nin kilit aktörlerinden biri olarak kalacağını da belirtip bu nedenle Rusya’yı tecrit girişimlerinin anlamsız olduğunu vurguladı.

Stoltenberg, Rusya ile NATO arasındaki ilişkiler hakkında şunları söyledi: “Soğuk Savaş’tan sonra büyük oranda yeniden kurmayı başardığımız Rusya-NATO stratejik ortaklığı artık yok. Ancak Soğuk Savaş dönemine geri dönmek de yok. Rusya, BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyesi olmaya ve BM içinde önemli rol oynamaya devam edecek.”

Ayrıca...

trump koronavirusu hafife

Trump koronavirüsü hafife mi aldı?

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs salgınında can kaybının artması nedeniyle giderek daha fazla eleştiriliyor. ABD …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir