Home / News / HABER / DÜNYA / ABD Türkiye’den daha fazlasını istedi
islam devleti default

ABD Türkiye’den daha fazlasını istedi

ABD Savunma Bakanı Carter, IŞİD karşıtı koalisyonun Savunma Bakanları ile Paris’te bir araya gelmeden önce Türkiye’den sınırlarını daha fazla korumasını istedi

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Türkiye’nin yabancı savaşçıların akışını durdurmak için sınırını daha sıkı kontrol etmesi ve IŞİD grubuna karşı mücadelede daha fazlasını yapmasını istedi.

Carter, IŞİD karşıtı koalisyonunda yer alan birçok ülkeden savunma bakanları ile Paris’te bir toplantıya katılmadan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, “Türkiye koalisyonda önemli bir konuma sahip, savaş uçakları için askeri üs desteği ve diğer katkıları gibi. Bence Türkiye daha fazlasını da yapabilir inanıyorum ve bu yüzden koalisyon planı hakkında diğer bakanlar ile görüşürken…  Türkiye tarafından daha güçlü bir çabanın çok faydası olur” dedi.

Carter Türkiye’nin önceliğinin, ‘bir NATO üyesi olarak, Irak ve Suriye ile “uzun ve zorlu sınırı” üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmasıdır’ dedi. “Türk sınırı IŞİD savaşçılarının giriş çıkış yaptığı bir yer, IŞİD için lojistik ve mühimmat döşenmiş,” dedi.

Carter, “Sadece ABD askerinin daha fazlasını yapmasını değil Türkiye’nin de daha da fazlasını yaptığını görmek istiyorum…bu yüzden daha fazlasını yapmak ve hızlandırmak için neler yapılacağını koalisyon içindeki herkese soruyorum” yorumunu yaptı. 

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir