Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Bu kadar çok insanın aç olduğunu görmek içler acısı
islam devleti default

Bu kadar çok insanın aç olduğunu görmek içler acısı

BMMYK’nin Suriye Temsilcisi Sajjad Malik, Madaya, Fua ve Kafarya aç çocuklarla karşılaştıklarını kaydederek, “Bu kadar çok insanın aç olduğunu görmek içler acısı” dedi.

CENEVRE

BMMYK’nin Suriye Temsilcisi Sajjad Malik, Madaya, Fua ve Kafarya aç çocuklarla karşılaştıklarını kaydederek, “Bu kadar çok insanın aç olduğunu görmek içler acısı” dedi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), kuşatma altındaki Madaya, Fua ve Kafarya bölgelerine ilave insani yardımlar gönderileceğini bildirdi.

BMMYK’dan yapılan yazılı açıklamada, 49 kamyondan 4’ünün Madaya’ya ulaştığı, battaniye, pirinç, yağ ve mercimek yüklü araçların boşaltılmaya başlandığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu bölgelere gelecek günlerde de battaniye, kışlık kıyafet, ev gereçleri ve bebek bezi taşıyan ilave insani yardım kamyonlarının gönderileceği bildirildi.

Konvoya katılan BMMYK’nin Suriye Temsilcisi Sajjad Malik de aç çocuklarla karşılaştıklarını kaydederek, “Bu kadar çok insanın aç olduğunu görmek içler acısı” ifadesini kullandı.

Suriye rejimi ve Hizbullah tarafından 7 aydır abluka altında tutulan Madaya halkı için BM ve Uluslararası Kızılhaç Komitesince gönderilen insani yardım yüklü 4 kamyon, bölgeye ulaşmıştı.

Hizbullah’ın, Madaya beldesinin çevresine mayın döşemesi ve rejim güçlerinin müdahaleleri sebebiyle bölgeden çıkamayan halk, temel gıda maddelerine dahi ulaşamıyor. Abluka sebebiyle bölgede geçen ay 23 kişi açlıktan hayatını kaybetmişti.

BM‘ye göre, yaklaşık 4,5 milyon Suriyeli ülkede erişimin zor olduğu bölgelerde, bunun 400 bini ise kuşatma altındaki 15 bölgede insanı yardıma muhtaç şekilde yaşıyor.

Muhabir: Betül Yürük

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir