Home / News / HABER / TÜRKİYE / Çavuşoğlu: Değerli dostum Lavrov ile görüşmeye hazırım
Rusya Devlet Başkanı Sergey Lavrov

Çavuşoğlu: Değerli dostum Lavrov ile görüşmeye hazırım

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi.Tamamını oku: http://tr.sputniknews.com/turkiye/20160126/1020445834/rusya-turkiye-lavrov-cavusoglu.html#ixzz3yNKxImqz

RİA Novosti haber ajansına demeç veren Çavuşoğlu, aralık ayında Belgrad’daki AGİT Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda Lavrov’la buluştuklarını hatırlatarak, “Orada yaklaşık 1 saatlik bir görüşme oldu. Değerli dostum Lavrov’la buluşma konusunda benim için bir sorun yok” dedi. 

 

Su-24 uçağının düşürülmesinin ardından Moskova ile yaşanan gerilimi sona erdirmek istediklerini belirten Çavuşoğlu, “Türkiye hiçbir zaman çatışmayı körüklemeye çalışmadı. Aksine, talihsiz bir şekilde gerçekleşen bu olayın çözülmesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık. Böyle bir olay yaşandığı için üzgünüz. Rusya bizim için önemli bir partner” diye konuştu.

‘RUSYA’YA YAPTIRIM UYGULAMAYAN TEK NATO ÜLKESİ TÜRKİYE’

Yaptırımlara da değinen Çavuşoğlu, “Maalesef, Rusya, Türk vatandaşlarına yönelik bazı kararları, yaptırımları kabul etti. Sivil halk, işadamları, öğrenciler de yaptırımlara maruz kaldı. Bu iyi bir şey değil” dedi.

Türkiye’nin Rusya’ya yaptırımlara katılmadığını hatırlatan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Rusya’ya yaptırımlara dahil olmayan tek NATO ülkesi Türkiye. Moskova’nın attığı tüm adımlara rağmen, buna yanıt vermedik. İnanıyoruz ki, bir gün aklıselim galip gelecek ve ilişkileri normalleştireceğiz.”

Diğer taraftan Çavuşoğlu, krizden çıkmak için Rusya ile Türkiye arasındaki diplomatik kanalların açık tutulması gerektiğini vurguladı.

‘TERÖRİSTLERİN SURİYE MÜZAKERELERİNE KATILMASI ENGELLENMELİ’

 

Rusya Devlet Başkanı Sergey Lavrov

Suriyeli taraflar arasında İsviçre’nin Cenevre kentinde 29 Ocak’ta yapılması planlanan müzakerelerle ilgili soruyu da yanıtlayan Çavuşoğlu, “IŞİD ve El Nusra Cephesi gibi terör örgütlerinin müzakerelere katılacak gruplar arasında yer almasına müsaade edilmemeli. Dikkatli olmalıyız ve terör örgütlerinin Cenevre’ye davet edilmesine izin vermemeliyiz” dedi.

 

‘RUSYA ÖNEMLİ BİR ROL OYNADI’

Rusya’nın müzakelerin gerçekleşmesi konusundaki rolüne de vurgu yapan Çavuşoğlu, şunları söyledi: “Rusya, en başından beri yapıcı rol oynadı. İran da öyle. Yapıcı rol oynanmasaydı, bugünkü sonuçlar elde edilmezdi.”

Sputnik

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir