Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Rus uçakları İdlib’de pazar yerini vurdu: 9 ölü
islam devleti default

Rus uçakları İdlib’de pazar yerini vurdu: 9 ölü

Rus savaş uçaklarının, İdlib’in Eriha ilçesinde bir pazar yerine düzenlediği saldırıda 9 sivilin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı bildirildi.

İDLİB

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, Suriye‘nin kuzeybatısındaki İdlib vilayetine bağlı Eriha ilçesinde pazar yerine düzenlediği hava saldırısında 9 kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin bilgiye göre, Rus jetleri, İdlib’in güneybatısındaki muhaliflerin kontrolündeki Eriha ilçesinde pazar yerine hava saldırısı düzenledi. Saldırıda biri kadın 9 sivil yaşamını yitirdi, 12 kişinin yaralandı.

Yaralıların sahra hastanelerinde tedavi altına alındığını kaydeden yetkililer, saldırı bölgesinde büyük hasarın meydana geldiğini belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı, 30 Eylül’de Suriye topraklarındaki terör örgütü DAEŞ hedeflerine yönelik hava operasyonları başlattığını duyurmuştu ancak Rus uçakları daha çok Humus, Hama, İdlib ve Halep’te ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kamplarıyla sivil yerleşim yerlerini hedef alıyor. 

Muhabir: Halit Süleyman

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir