Home / News / HABER / DÜNYA / Fransa Başbakanından göçmen uyarısı
islam devleti default

Fransa Başbakanından göçmen uyarısı

Fransa Başbakanı, Avrupa’nın yaşadığı sığınmacı krizinin AB kavramını büyük tehlikeye soktuğunu belirterek, “Avrupa, Irak ve Suriye’deki savaşlardan kaçan tüm sığınmacıları alamaz. Aksi takdirde toplumumuzun istikrarı bütünüyle bozulacak” dedi

Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’na katılan Fransa Başbakanı Manuel Valls, Avrupa’nın dış sınırlarını kontrol etmek üzere harekete geçmesi gerektiğini kaydederek, “Eğer Avrupa kendi sınırları koruyamayacaksa, Avrupa fikri sorgulanır” diye konuştu.

 

AVRUPA TEHLİKEDE

Schengen bölgesinin tehlikede olup olmadığı yönündeki soruya Valls, “Avrupa kavramının kendisi büyük tehlikede” yanıtını verdi. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in göçmenleri Avrupa’ya davet etmesini de yanlış bulduğunu söyleyen Valls, “Bu tür mesajlar nüfus içinde ciddi sapmalara neden olur” diye konuştu.

ALMANYA’DAKİ TACİZ TÜM AVRUPA’YI ETKİLEDİ

Almanya’nın Köln kentinde yılbaşı gecesi yaşanan toplu tacize değinen Valls,”Köln olaylarının ardından sadece Almanya değil, bu akını yaşayan Kuzey Avrupa ülkeleri, Avusturya ve Balkanlar da etkilendi. Bu nedenle sınırlarımız için pratik çözümler bulmalıyız” ifadesini kullandı.

Avrupa’ya geçen yıl giden sığınmacıların sayısı 1 milyonu aşmıştı. Türkiye’nin Suriye ve diğer bölgelerden gelen sığınmacı akınını engellemesi konusunda çaba harcamasını isteyen AB, bu amaçla Türkiye’ye 3 milyar dolar verilmesini öngören bir anlaşma imzalamıştı.

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir