Home / News / HİZB-UT TAHRİR / BASIN AÇIKLAMALARI / Hükümet’in Yaptığı Zamlar ”Kaşıkla Verip Kepçeyle Geri Almaktır”
islam devleti default

Hükümet’in Yaptığı Zamlar ”Kaşıkla Verip Kepçeyle Geri Almaktır”

 Hükümet’in Yaptığı Zamlar “Kaşıkla Verip Kepçeyle Geri Almaktır”

Tek başına iktidar olamadığı için seçimleri yenileyen ve daha önceki seçimlerde muhalefet partilerinin dillendirdiği asgari ücrete ve emekli maaşlarına zam yapma vaatlerini kabullenmek zorunda kalan hükümet, yaptığı yeni zamlar ile adeta kaşıkla verdiğini kepçeyle geri aldı. Zira yeni yılda elektriğe (%6,6) köprü ve otoyol geçişlerine (%16), zorunlu trafik sigortasına ve cep telefonuna (%30)’a varan zamlar yapıldı. Türk Lirası’nın değer kaybettiği, halkın alım gücünün giderek azaldığı, enflasyon ve işsizliğin yükseldiği zorlu yaşam koşulları altında yapılan bu zamlar; ne kronik sorunlarını çözmeye, ne borç kamburunu azaltmaya, ne de bütçe açığını kapatmaya yarayacaktır. Zira bozukluk, çürüklük, fakirlik ve yoksulluk yürürlükteki kapitalist sistemden kaynaklanmaktadır. Bu sistem İslami köklü bir değişimle değiştirilmedikçe de hiçbir sorunu çözemeyecektir.

Kapitalist sistemde vergi, devletin daimi gelirleri arasında kabul edilmektedir. Hükümetlerin yaptığı zamlar da dolaylı vergi kapsamında değerlendirilmektedir. Bu ise insanları sömürmeye yönelik fasit bir yaklaşımdır. Kapitalist sistem, ekonominin sevk ve idaresinde tümüyle insan fıtratına, aklına ve ihtiyaçlarına aykırı olan zalim bir sistemdir. Oysa gerçekte devlet, her fırsatta halkın yakasına yapışan alacaklı konumunda olmamalı aksine halkına hizmet eden bir yapıda olmalıdır. İslam’ın iktisat yönetimi, ekonominin hakiki temellerini, devletin gelir ve harcamalarını, ümmetin ekonomik sistem içerisindeki konum ve rolünü, yerel ve devletlerarası düzeyde ekonomi ile alakalı hükümleri tüm ayrıntılarıyla beyan etmiştir.

Ey Müslümanlar!
Muhakkak ki zulme rıza zulümdür. Bu devlet, izlediği kapitalist sistemle on yıllardır iğrenç zulümlerin bizatihi müsebbibi olmuştur. Yapılan zamlarla insanlar aç ve muhtaç bırakılmış, kredi ve faizcilikle toplumun temelleri sarsılmış, yolsuzluklarla Müslümanların hakları gasp edilmiş, daha da önemlisi ümmetin mukadderatı sömürgeci kâfirlere peşkeş çekilmiştir.

Ey Müslümanlar!
Zalim devletin zulümlerine boyun bükmeye ve küfür sistemine rıza göstermeye devam edersek, bu musibetlerin etkileri yalnızca sizlere değil, gelecek nesillere de sirayet edecektir. Hiç şüphesiz Allah Azze ve Celle, bu zulme bir gün son verecektir. Çünkü bu ümmet, insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmettir ve muhakkak kurtuluşa erecektir. O gün zalimler, nasıl bir yıkılışla yıkıldıklarını görecek ve İslam ümmeti nasıl bir zulüm altında yaşadığını o gün anlayacaktır.

مَنْ دَخَلَ فِي شَيْءٍ مِنْ أَسْعَارِ الْمُسْلِمِين لِيَغْلِيهِ عَلَيْهِمْ كَانَ حَقاً عَلَى اللهِ تَبَارَكَ وَتَعَالَى أَنْ يَقْعَدَهُ بِعُظْمٍ مِنَ النَّارِ يَوْمِ الْقِيَامَة
“Her kim Müslümanların fiyatlarından bir şeyde onlara pahalılaştırmak için müdahalede bulunursa, kıyamet gününde ateşten kemikler üzerine oturtması Allah Tebârake ve Te’alâ üzerine bir haktır.” (Ahmed)

Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti Medya Bürosu

H.20 Rabi’ul Âhir 1437 M.30 Ocak 2016

Ayrıca...

Tutuklamalar İle Ne Bizi Korkutabilirsiniz Ne de Hilafeti Engelleyebilirsiniz

22 Eylül 2020 Salı günü Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 14 Hizb-ut Tahrir mensubu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir