Home / News / HABER / TÜRKİYE / İncirlik’te ‘Charlie’ alarmı

İncirlik’te ‘Charlie’ alarmı

İncirlik Üssü’nde, en üst seviye ‘Delta’nın bir alt konumundaki ‘Charlie’ alarmı verilerek, üs içindeki yabancı asker ve ailelerinin görebileceği kafe, lokanta ve alışveriş merkezlerinin girişlerine de terör saldırılarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarı ve üzerinde ‘Charlie’ yazan sarı alarm levhaları asıldı

Koalisyon ülkeleri tarafından IŞİD’e karşı kullanılan Adana’daki İncirlik Hava Üssü’nde, terör olaylarında dikkatli olunması için geçen yıl verilen, ‘Charlie Alarmı’ (sarı alarm) devam ediyor. Üssün içindeki yaşam alanlarında da sarı zemin üzerine yazılan ‘Charlie’ uyarısı dikkat çekiyor.

İncirlik Üssü’nde, en üst seviye ‘Delta’nın bir alt konumundaki ‘Charlie’ alarmı üs içindeki yabancı asker ve ailelerinin görebileceği kafe, lokanta ve alışveriş merkezlerinin girişlerine de terör saldırılarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarı ve üzerinde ‘Charlie’ yazan sarı alarm levhaları bulunuyor. Uyarı levhasının üzerinde, ‘Bu durum terörle ilgili herhangi bir olay olduğunda ya da personele veya tesislere yönelik terör faaliyetlerinin gerçekleşebileceği yönde bir istihbarat alındığında uygulanmaktadır’ yazıyor. İncirlik Üssü şu an terör örgütü IŞİD’le mücadelede aktif olarak kullanılıyor. Üste Türk Hava Kuvvetleri, ABD’nin 39’Uncu Hava Üs Kanat Komutanlığı’na bağlı uçaklarla, IŞİD’le mücadele için Koalisyon ülkelerinin farklı tipte uçakları bulunuyor.

İNCİRLİK’İN IŞİD’LE MÜCADELEDEKİ ÖNEMİ

İncirlik’in IŞİD’e karşı yapılan operasyonlarda kullanılmasının en önemli nedeni ekonomik maliyet ve zamandan tasarruf. IŞİD hedefleri, daha önce Kuveyt’teki ABD’nin de kullandığı üsten kalkan uçaklar ile vuruluyordu. Buradan kalkan uçakların hedefe gidiş – gelişleri 2000 kilometreyi geçiyor. Ancak İncirlik’ten kalkan uçağın aynı hedefe gidip gelmesi yaklaşık 500 kilometre dolayında. Bu yüzden İncirlik, mesafeyi dörtte bire düşürüyor. Operasyonda İncirlik’i kullanan uçaklar, böylece hem yakıttan tasarruf ediyor, hem de fazla sorti yapabiliyor. Ayrıca İncirlik modernizasyonu tamamlanmış bir üs olduğu için uçak bakımı ve personelin konaklaması yönünden de avantaj sağlıyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir