Home / News / HABER / TÜRKİYE / ‘Yanıbaşımızda DAEŞ ile yaşamak istemiyoruz’
islam devleti default

‘Yanıbaşımızda DAEŞ ile yaşamak istemiyoruz’

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye’nin DAEŞ ile yoğun ve aktif mücadelesinin devam edeceğini belirterek, “DAEŞ her şeyden önce Türkiye’ye doğrudan tehdit oluşturuyor. Yanıbaşımızda DAEŞ ile yaşamak istemiyoruz” dedi.

ANKARA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin DAEŞ ile yoğun ve aktif mücadelesinin devam edeceğini belirterek, “DAEŞ her şeyden önce Türkiye‘ye doğrudan tehdit oluşturuyor. Yanıbaşımızda DAEŞ ile yaşamak istemiyoruz. Bunun yansımalarını görüşüyoruz. O nedenle DAEŞ ile mücadelemiz hem koalisyon ile birlikte hem de Türkiye olarak devam edecek” dedi.

8. Büyükelçiler Konferansı‘nın Ankara ayağının sona ermesi nedeniyle basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, bu sene yakın coğrafyada ortaya çıkan insani sorunlar ve bunların çözüm yollarına ilişkin değerlendirme yapma fırsatı bulduklarını dile getirdi.

Bir basın mensubunun İstanbul’daki saldırının ardından Irak ve Suriye’de DAEŞ hedeflerinin vurulmasına yönelik sorusu üzerine Çavuşoğlu, kendilerine gelen bilgiye göre şu anda 7 kişinin gözaltında olduğunu ve soruşturmanın tüm detaylarıyla devam ettiğini anlattı. Çavuşoğlu, saldırının DAEŞ tarafından yapıldığı bilgisi gelince Türkiye’den yapılan atışlarla 200’den fazla DAEŞ unsurunun öldürüldüğünü söyledi.

“Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin yayımladığı bildiride imzaları bulunan akademisyenlerin gözaltına alınmasıyla ilgili soru üzerine, Çavuşoğlu, “Dünyanın neresinde terör örgütünü destelemek ve terör örgütü ile dayanışma içinde olmak ifade özgürlüğü?” dedi.

Çavuşoğlu, söz konusu bildiriye imza atmanın teröre destek niteliğinde olduğunu şu sözlerle ifade etti:

“Şunu söyleseler tamam: ‘Operasyonlar yapılırken insan haklarına en üst düzeyde riayet edilsin ve sivil insanlar etkilenmesin. Bir an evvel de bu terör bitsin, eski günlere dönülsün’ dense ben de altına imza atarım ama şimdi terör örgütünü doğrudan destekleyen ve şehir içinde çukur kazan, insanların hayatını zindan eden, insanları haraca bağlayan terör örgütlerine yönelik operasyon yapıldığında bunu katliam olarak değerlendirmek terör örgütüne apaçık bir destek. ‘Yani bırakın terör örgütü şehirlerde istediğini yapsın ama siz onlara dokunmayın.’ Bunun adının aydınlık olmaması gerekiyor.”

Muhabir: Meltem Bulur, Sinan Polat

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir