Home / News / HABER / DÜNYA / Alman polisi kaçırılan mülteci çocuğu aramayıp ailesiyle uğraştı
islam devleti default

Alman polisi kaçırılan mülteci çocuğu aramayıp ailesiyle uğraştı

Almanya’da 4 yaşındaki mülteci çocuk Muhammed’in kaçırılması olayında polis, çocuğun ailesine odaklandığı için aranması geciktirilmiş. Muhammed, Berlin’de 32 yaşındaki bir Alman tarafından kaçırılarak öldürülmüştü.

Almanya’nın başkenti Berlin’de Bosna asıllı bir ailenin 4 yaşındaki Muhammed isimli mülteci çocuğu kaçırılmış ve 32 yaşındaki bir Alman tarafından tecavüze uğrayarak öldürülmüştü. Haftalık ‘Spiegel’ dergisinde yeralan bir haberde, olay sırasında polisin, Muhammed’in ailesinden şüphelenmesi nedeniyle, çocuğu arama çalışmalarının geciktirildiği bildirildi.

Polis raporunda, Muhammed’in kaçırılması olayının şüpheli olduğu, gerçekten kaçırıldı mı, yoksa ailesi tarafından yurtdışı edilmemek için zaman kazanmak maksadıyla yalan mı söylendiği, bunların tam olarak bilinmediği kaydedildi.

Bu yüzden Muhammed’in hayatta iken bulunma ihtimalini yükseltebilecek hızlı arama çalışmaları yerine polis, ailesinin kaçırma olayını uydurmuş olabileceği üzerinde durdu.

Polis sözcüsü, ailenin hiçbir zaman suçlanmadığını, ancak Muhammed’in annesinin kaçırılma olayı ile ilgili olarak defalarca yalan söylediğini bildirdi.

Berlin’de mülteci başvurularının kaydedildiği Eyalet Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi ‘Lageso’ önünde bekleyen ailesiyle birlikte bulunan 4 yaşındaki Muhammed, 1 Ekim 2015 tarihinde kaçırıldı. Muhammed’i kaçıran 32 yaşındaki Alman, ayrıca Potsdam şehrinden 6 yaşındaki Elias isimli bir çocuğu da kaçırdığını ve her ikisini de katlettiğini itiraf etti.

Yeşiller tarafından Eyalet İçişleri Bakanlığına yapılan yazılı soru önergesine verilen cevapta, polisin Muhammed’in annesinin çocuğunun kaçırıldığına dair yaptığı şikayet nedeniyle çalışma başlattığı kaydedildi.

Spiegel dergisindeki haberde de, incelemenin başında kaçırılma suçu işlendiğine dair somut ipuçları bulunmadığı belirtildi.

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir