Home / News / HİZB-UT TAHRİR / BASIN AÇIKLAMALARI / Dost ve Müttefikleriniz Sömürgeciler Olduğu Sürece Daha Çok Acılar Yaşanır!
islam devleti default

Dost ve Müttefikleriniz Sömürgeciler Olduğu Sürece Daha Çok Acılar Yaşanır!

 

Basın Açıklaması

Dost ve Müttefikleriniz Sömürgeciler Olduğu Sürece Daha Çok Acılar Yaşanır!

     17 Şubat Çarşamba günü Ankara’da gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu 27’si TSK mensubu 28 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyla ilgili açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu; saldırının PKK/YPG mensubu Salih Neccar tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı ve Suriye’de YPG’ye destek veren ABD’yi işaret ederek “Türkiye’ye düşman bir örgütü doğrudan veya dolaylı destekleyenler de Türkiye için bu anlamda dost hüviyetini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırlar” dedi. Yine Rusya’da PYD’nin büro açmasına atıfta bulunan Başbakan, “YPG’yi ofis açarak ya da irtibat kurarak bizzat destekleyen ülkeler var. Rusya’yı da bir kez daha bu terör örgütünü Türkiye’ye ve masum halka karşı kullanmaması konusunda uyarıyorum. Dün Rusya kınama yayınladı. Bu iyi bir adımdır ama yeterli değil” dedi. 

     Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu olarak bu saldırıyı kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah Subhanehu ve Teâlâ’dan rahmet, ailelerine sabır ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Saldırıya ilişkin olarak kamuoyuna ve mesuliyeti olan hükümete ise şu hatırlatmalarda bulunuyoruz:

1-      Neredeyse her ay bombalı bir saldırının yapıldığı Türkiye’de ciddi bir güvenlik zafiyetinin olduğu aşikardır. Zira bu saldırılar Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin “dost ve müttefik” kabul ettiği sömürgeciler tarafından planlanmakta ve her seferinde başka bir taşeron örgüt eliyle gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle her saldırıdan sonra failler yakalanacak ve hesabı mutlaka sorulacak diyerek nutuk atan yöneticilerin aklını başına alması gerekmektedir. Zira gerçek failler resmi törenlerle saraylarda ağırladığınız dostlarınızdır. Ancak sizin dost bildikleriniz İslam’a ve Müslümanlara apaçık düşmandır!

2-      Saldırı haberinden hemen sonra kınama mesajı yayınlamak için sıraya giren Amerika, Rusya, İngiltere, Fransa gibi devletler, İslam’a ve Müslümanlara düşman olan terör devletleridir. İslam coğrafyasında yaşanan tüm elim olayların arkasında bizatihi bu devletler vardır. Çünkü onlar için çıkarlarından başka hiçbir şeyin önemi ve kıymeti yoktur!

3-      Eğer Başbakan’ın dediği gibi bu saldırı YPG tarafından yapılmış ise, saldırısının arkasındaki devlet PYD’yi açıkça destekleyen kâfir Amerika’dır. Öyleyse Sayın Davutoğlu; Amerika’nın gerçek ve çirkin yüzünü görmeniz ve sözde “dostluğunuzu” kesmeniz için daha ne kadar insanın ölmesi gerekmektedir! Ya da bu saldırılar uydusu olduğunuz Amerika’nın yeni planlarının habercisi midir?

     Ey Müslümanlar!

     Büyük devlet, Amerika’nın uydusu olan devlet değildir. Büyük devlet, tebaasını katleden tetikçiler veya taşeronlardan değil, bizzat azmettiricilerden hesap soran devlettir. İslam’a ve Müslümanlara düşman olanlarla dost olan devlet, büyük devlet olamaz! Büyük devlet, ancak sömürgecilerden hesap sorabilecek olan İkinci Raşidi Hilafet Devletidir.

حزب التحرير
Hizb-ut Tahrir
Türkiye Vilâyeti
Medya Bürosu
Adres Bilgileri ve Web Sitesi

Telefon: 
www.hizb-turkiye.org

E-Mail: bilgi [@] hizb-turkiye.org

Ayrıca...

Tutuklamalar İle Ne Bizi Korkutabilirsiniz Ne de Hilafeti Engelleyebilirsiniz

22 Eylül 2020 Salı günü Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 14 Hizb-ut Tahrir mensubu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir