Home / News / HABER / TÜRKİYE / Edremit ve Dikili’de bot battı: 33 ölü

Edremit ve Dikili’de bot battı: 33 ölü

Edremit ve İzmir Dikili’de kaçak göçmenleri taşıyan bot batması sonucu toplam 33 kişi hayatını kaybetti

Edremit Körfezi açıklarında göçmenleri taşıyan tekne battı. İlk belirlemelere göre 22 kişi hayatını kaybetti.

Edremit Körfezi açıklarında göçmenleri taşıyan fiber teknenin batması sonucu ilk belirlemelere göre 22 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, Balıkesir’in Edremit ilçesi Altınoluk Mahallesi açıklarında bir grup düzensiz göçmenin yardım talep ettiği bilgisi üzerine ekipler tarafından botlar ve helikopterle arama çalışması başlatıldığı belirtildi.

Çalışma yürütülürken bölgede bulunan bir balıkçı teknesindeki kişilerce denizden bir göçmenin sağ çıkarıldığı bilgisi alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bölgede arama kurtarma faaliyeti icra eden Sahil Güvenlik botları ve helikopteri tarafından 3 düzensiz göçmen sağ olarak kurtarılmış, 22 düzensiz göçmenin cansız bedeni denizden alınmıştır. Kurtarılan göçmenlerin ifadelerinden 40 kişi olduklarının öğrenilmesi üzerine kayıp olduğu değerlendirilen göçmenleri arama faaliyetlerine devam edilmektedir.”

DİKİLİ’DE 11

İzmir’in Dikili ilçesinde de mültecileri taşıyan bot battı, 11 mülteci hayatını kaybetti. 3 kişi kurtarıldı.

Ajanslar

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir