Home / News / HİZB-UT TAHRİR / BASIN AÇIKLAMALARI / Hizb-ut Tahrir Şehitler Vermeye Devam Ediyor
islam devleti default

Hizb-ut Tahrir Şehitler Vermeye Devam Ediyor

Mücrim tiran Kerimov rejimi, Andican doğumlu Mahmud John Namanoviç Hasanov’u, Navoy şehrindeki Yu Jie 46/46 cezaevinde şehit etti.

Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Bürosu, Özbekistan zindanlarından bir şehit haberi daha geçti.

Özbekistan’ın Andican beldesinde dünyaya gelen Mahmud John Namanoviç Hasanov, Hizb-ut Tahrir’e üye olmaktan dolayı uzun yıllar cezaevinde kaldıktan sonra İşkence ve baskılar sonucu şehit edildi.

Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Bürosu Şehit hakkında taziye yayınladı.

İşte o açıklama;

Andican Cellatlarının Eliyle Şehitler Kervanı Devam Ediyor وَالشُّهَدَاء عِندَ رَبِّهِمْ لَهُمْ أَجْرُهُمْ وَنُورُهُمْ “İşte onlar, Rableri yanında sözü özü doğru olanlar ve şehitlik mertebesine erenlerdir.” [Hadid 19]

Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Bürosu, gençlerinden birinin vefatından ötürü Müslümanlara taziye dileklerini sunar. Şehit Mahmud John Namanoviç Hasanov, 1974 yılı Andican doğumludur ve mücrim Yahudi Kerimov’un zindanlarında şehit düşmüştür.

Mücrim tiran Kerimov rejimi, Özbekistan halkının Hizbin fikirlerine icabet etmesinden ötürü daha ilk günlerden itibaren Hizb-ut Tahrir gençlerinden nefret etmektedir. İslam’a ve Müslümanlara acımasızca savaş açmıştır. Şubat 1999 yılında önceden planlanan Taşkent patlamasının ardından tiran Kerimov, hemen Hizb-ut Tahrir’i işaret etmiş ve Hizbin gençlerini tutuklamak için kuduz köpekler gibi saldırı başlatmıştır.

Merhum Mahmud, o dönem tutuklanan Hizbin gençlerinden biridir ve Hizb-ut Tahrir’e üye olmak suçlamasıyla 9 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Yıllarca zalimin hapishanelerinde kaldığı halde merhumun iradesi kırılamamıştır. Aksine hapishanede bile davete devam etmiş, İslami hayatı yeniden başlatma davetindeki azami ve seçkin gayreti, gardiyanların rahatsız ederek uykularını kaçırmıştır. Bu nedenle müddet namesi tamamlandığı halde uzatılarak uzun yıllar serbest bırakılmamıştır.

Navoy şehrindeki Yu Jie 46/46 cezaevi, ölene kadar insanlara işkence yapılmasıyla ünlüdür. Hatta genellikle işkenceler ölümcüldür. Bu yüzden hapishane yönetimi, kirli amaçları için azgın suçluları kullanıyor. Müslüman mahkûmları öldürmek ve işkence etmek bu kirli amaçlardan biridir. İşte kardeşimiz, şehit olarak ölene dek uzun yıllar boyunca işkence, aşağılama, ahlaki ve fiziksel baskılara maruz kalmıştır. Umarız şehittir, biz kimseyi Allah adına tezkiye edecek değiliz.

3 Şubat’ta Mahmud John Hasanov’un yakınları, üzerinde barbarca işkencenin komplikasyonları açıkça görülen naaşını teslim aldılar. Kerimov rejiminin canilikleri gözükmesin ve insanlar buna tanık olmasın diye Mahmud’un naaşını ailesine gece teslim ettiler. Akrabaları ve arkadaşlarına haber vermeden hemen defnedilmesini istediler. Bu nedenle merhumun temiz naaşı toprağa gömülene dek 10 polis, şehidin ailesine eşlik etmiştir.

Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Bürosu olarak biz, kardeşimiz Mahmud John’un ailesine başsağlığı dileklerimizi sunuyor, onlara Allah’tan sabır ve metanet diliyoruz. Ayrıca Allah’tan zafer ve sevincimizi hızlandırmasını temenni ediyoruz. Nübüvvet metodu üzere Raşidi Hilafet Devletini kurmak ve Hizb-ut Tahrir’e nusret vermek için İslam ümmeti içindeki güç ve kuvvet ehlinin gönlünü ferahlatsın. Hilafet, şehitlerin kanının öcünü alacak, esir ve mahkûmları kurtaracak, tüm diktatör ve onların avanelerini en kısa zamanda cezalandıracaktır.

وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنقَلَبٍ يَنقَلِبُونَ

“Zulmedenler, hangi dönüşle döndürüleceklerini yakında bileceklerdir.” [Şuara 227]

Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Bürosu

Ayrıca...

Tutuklamalar İle Ne Bizi Korkutabilirsiniz Ne de Hilafeti Engelleyebilirsiniz

22 Eylül 2020 Salı günü Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 14 Hizb-ut Tahrir mensubu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir