Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / İngiltere Kalkınma Bakanı Tacikistan’da
islam devleti default

İngiltere Kalkınma Bakanı Tacikistan’da

İngiltere’nin uluslararası kalkınmadan sorumlu Devlet Bakanı Desmond iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi için Tacikistan’a gitti

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, İngiltere’nin uluslararası kalkınmadan sorumlu Devlet Bakanı Desmond Swayne’i kabul etti.

Tacikistan Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Tacikistan ile İngiltere arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi için atılacak adımlar ele alındı.

Görüşme sırasında taraflar, iki ülke arasında tarım, sulama, istihdam, kırsal kesim ve özel sektörün kalkındırılması, Tacikistan ekonomisinin çeşitlendirilmesi ve yatırım alanında işbirliği konularında da fikir alış verişinde bulundu.

Rahman ve Swayne, iki ülke parlamentoları arasındaki ilişkilerin gelişmesi ve taraflar arasında eğitim ve kültürel alandaki işbirliğinin gelişmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bölgesel güvenlik ve Afganistan’daki durumun gündeme geldiği görüşmede, küresel mali krizin devam ettiği bir dönemde Tacikistan’da yatırımların teşvik edilmesi de gözden geçirildi.

Rahman, ülkesi ile İngiltere arasında karşılıklı anlayış, verimli işbirliği ve dostça ilişkilerin bulunduğunu kaydederken iki ülke arasındaki işbirliğinin seviyesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rahman, ülkesinde üretilen elektriğin Afganistan ve Pakistan’a sevkiyatını öngören CASA-1000 projesine verdiği 37 milyon dolarlık destek için İngiltere hükümetine teşekkür etti.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir