Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / İran’a 8 milyar dolarlık Rus silahı
islam devleti default

İran’a 8 milyar dolarlık Rus silahı

İran ve Rusya arasındaki askeri ittifak büyümeye devam ediyor. İki ülke arasındaki anlaşma uyarınca İran, Rusya’dan 8 milyar dolarlık silah alacak.

İranlı yetkililer tarafından yapılan açıklamada 8 milyar dolarlık Rus yapımı silah alınacağı belirtildi.

Rusya yapılan anlaşma kapsamında İran’a gelişmiş hava savunma füze sistemi göndermeyi planlıyor.

İran Savunma Bakanı Hüseyin Deghan, bahsi geçen anlaşmayı imzalamak üzere Moskova’ya gerçekleştirdiği iki günlük bir ziyaret gerçekleştiriyor.

İranlı yetkililerin Rusya’ya çeşitli silahları ve askeri yazılımları içeren bir “alışveriş listesi” ile gittiği aktarılan haberler arasında.

Savunma Bakanı Deghan Rusya ziyareti öncesinde “İran daha çok hava gücü ve savaş uçakları üzeride duruyor. Bir anlaşma imzalayacağız. Onlara savaş uçakların yapım aşamasına dahil olmak istediğimizi de belirttik” açıklamasında bulundu.

Bir Rus yetkili de İran’ın özellikle uçak savar teknolojisi ile ilgilendiğini söyledi: “İran, Rusya’nın S-400 uçak savar füze sistemini almak isteyecektir. Bunu da gizlemiyorlar. Moskova ziyareti öncesinde Deghan, İran medyasına S-400 almak istediklerini söyledi”.

İran ayrıca Rusya’nın yeni Sukhoi Su 30 SM isimli ve havadan havaya ve havadan karaya savaşlarda kullanılan savaş uçaklarının İran’da üretim hakkını da satın almak istiyor.

Bu anlaşma sayesinde İran bazı hava kuvveti ürünlerini kendi topraklarında üretme fırsatını ele geçirmiş olacak.

Timeturk

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir