Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / İşgalci bir Filistinliyi daha öldürdü
islam devleti default

İşgalci bir Filistinliyi daha öldürdü

İsrail askerleri, Batı Şeria’nın Ramallah kentinde “aracıyla saldırı girişiminde bulunduğu” iddiasıyla bir Filistinliyi öldürdü

İsrail askerleri, Batı Şeria’nın Ramallah kentinde “aracıyla saldırı girişiminde bulunduğu” gerekçesiyle bir Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordu radyosunun haberine göre, İsrail askerleri Ramallah’ın doğusundaki Silvad beldesi yakınında bir Filistinliye ateş açarak öldürdü. Haberde, söz konusu Filistinlinin “aracını İsrail askerlerinin üzerine sürdüğü” iddia edildi.

Öte yandan, İsrail ordusu da yaptığı yazılı açıklamada “Saldırı girişiminde bulunan bir Filistinli açılan ateş sonucu öldürüldü” ifadesini kullandı. Açıklamada, İsrail askerlerinden ise ölen ya da yaralananın olmadığı bilgisine yer verildi.

Yahudi yerleşimciler, Temmuz 2015’te Nablus’ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulabilmişti. Söz konusu olay ile fitili ateşlenen gerginlik, Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınlarla giderek tırmanmış, geçen ekim ayı başından bu yana Batı Şeria ve Gazze’nin

İşgal güçlerinden Filistinlilere yeni saldırı

Gazze Şeridi’nin sınır bölgelerinde Filistinli gençlerle İsrail askerleri arasında yaşanan gerginlik sırasında 4 Filistinlinin gerçek mermilerle yaralandığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan Gazze’deki Şifa Hastanesi İlk ve Acil Yardım Bölüm Başkanı Eymen es-Sahbani, “Gazze Şeridi sınırındaki çeşitli bölgelerde gösteri düzenleyen yüzlerce Filistinli ile İsrail askerleri arasında çıkan olaylarda 4 Filistinli gerçek mermilerle yaralandı” dedi.

Sahbani, yaralanan gençlerin Gazze Şeridi’ndeki hastanelerde tedavi altına alındığını aktardı.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlalleri nedeniyle geçen ekim ayından bu yana Batı Şeria, Gazze ve Kudüs’te İsrail askerleriyle Filistinliler arasında sık sık gerginlik yaşanıyor. Gazze sınır bölgelerinde düzenlenen gösterilere İsrail askerleri plastik veya gerçek mermilerle müdahale ederken, Filistinli göstericiler de askerlere taş ve molotofkokteylleri ile karşılık veriyor.

Ajanslar

 

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir