Home / News / HİZB-UT TAHRİR / BASIN AÇIKLAMALARI / Suriye’de Ateşkese İmza Atmak Zilleti Onaylamaktır
islam devleti default

Suriye’de Ateşkese İmza Atmak Zilleti Onaylamaktır

kokludegisim.net/haberler/suriye-de-ateSuriye’de, Amerika’nın Rusya ile beraber yürüttüğü ateşkes dayatmasını onaylamak 5. Yılını bitiren devrime ihanet etmektir.kese-imza-atmak-zilleti-onaylamaktir.html

Hizb-ut Tahrir Suriye Vilayeti Medya Bürosu, Amerika öncülüğünde yürütülen ateşkes görüşmeleri hakkında açıklama yayınladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Ateşkes, çok kırılgan bir ateşkestir. Ne akan kanları durduracak ne de acıları dindirecektir. Rejim ve efendilerinin ihaneti sizi nazarınızda tecrübeyle sabittir. Ateşkese razı olanlar ve ona imza atanlar, zillet imzası atacaklardır. Allah ve mümin kullarına açıkça savaş ilan eden alçak kâfir rejimle aynı kefede olacaklardır.”

İşte açıklamanın tamamı;

Yüksek Müzakere Komitesi Koordinatörü Riyad Hicab, Devrimi Teslimiyete Doğru Sürüklüyor

Son iki gün içinde medyada ateşkes hakkında çok şeyler söylendi. Tüm Suriye topraklarında ateşkesin başarılı olması için çalışılacağı, ateşkesin Rus-ABD öncülüğünde Münih Konferansı’nda kurulan komite çalışmaları çerçevesinde yürütüleceği, komitenin, konferansın en önemli bendini uygulamak için mekanizmalar geliştireceği ifade edildi. Konferansın en önemli bendi de sözde hasmane faaliyetlerin sona erdirilmesidir. Ancak BM terör listesinde olan örgütler bu kapsamda değil. Bu bağlamda medyada, Cumhurbaşkanlığı Sarayı Enformasyon Bürosu’ndan da aktarıldığı gibi başta Beşşar Esed ve Yüksek Müzakere Komitesi Koordinatörü Riyad Hicab olmak üzere çeşitli kesimlerden ateşkesi memnuniyetle karşılayan açıklamalar peş peşe geldi. İlkini ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Michael Rutini ile diğeri ise grupların temsilcileri ile yapılan arka arkaya iki toplantı sonrasında Riyad Hicab, İstanbul’dan ve gruplar adına bir açıklama yaptı. Hicab, yıllarca Baas Partisi’nde önemli pozisyonlarda bulunmuş biridir. Baba ve oğul Esed’in güvenini kazanmıştır. Muhaberat devletindeki güven ve sadakat kriterleri ise bellidir. Öyle ki bu kriterler, yalnızca ahmak, rezil ve halkını ucuza satabilen kapasitedeki insanlar için geçerlidir. İşte bugün Riyad Hicab, hem de yeni pozisyonuyla beraberindeki müzakereciler ile tilki kurnazlığında hareket ediyorlar. İlk önce geçici ateşkes yaptılar, sonra teslimiyet, boyunduruk ve daha sonra da yeni bir haydut ve cani rejim üretecekler.

Ey İslam’ın kalbi Biladu’ş Şam Müslümanları!

“Terör örgütleri ateşkes kapsamında değil” başlığı çok su sızdırır. Bu başlık altında size ve çocuklarınıza karşı en iğrenç suçlar işlenecektir. Tasarlanan teslimiyetçi siyasi çözüme boyun eğilene dek katliam ve işkence devam edecektir. Allah’ın izniyle de bu teslimiyet asla olmayacaktır. Ateşkes, çok kırılgan bir ateşkestir. Ne akan kanları durduracak ne de acıları dindirecektir. Rejim ve efendilerinin ihaneti sizi nazarınızda tecrübeyle sabittir. Ateşkese razı olanlar ve ona imza atanlar, zillet imzası atacaklardır. Allah ve mümin kullarına açıkça savaş ilan eden alçak kâfir rejimle aynı kefede olacaklardır. Lideriniz Muhammed SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in izinden gidin. Peygamber SallAllahu Aleyhi ve Sellem ve onun ashabının çektiği işkence, eziyet, abluka, açlık ve tehciri hatırlayın. Bunlar, bugün camileri Bilal RadiyAllahu Anh’ın okuduğu ezanlarla dolup taşıran halk ve ümmetlere İslam’ı ulaştırmanın bir anahtarıdır. Onların sergilediği sebatın meyvesini bugün biz devşiriyoruz. Sizin sebatınızın karşılığı da Allah Subhânehu ve Teâlâ’nın vaadi olacaktır. Allah Subhânehu ve Teâlâ, Rasûl SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in lisanı üzerinden şöyle buyurmuştur:

إن الله زوى لي الأرض فرأيت مشارقها ومغاربها، وإن أمتي سيبلغ ملكها ما زوى لي منها“Allah, yeryüzünü benim için dürüp topladı, ben de doğusunu da batısını da gördüm. Ümmetimin mülkü, bana gösterilen yerlere kadar uzanacaktır.”

Her iki yurtta da size müjdeler olsun. Elleriyle bu müjdeyi gerçekleştirerek büyük sevap elde edenlere de müjdeler olsun. Siz, Nübüvvet metodu üzere Raşidi Hilafeti kurarak bu müjdenin anahtarı olabilirsiniz. Gerçekten siz bu yolda büyük mesafe kat ettiniz. Tavizkar heyetler aracılığıyla müzakere masasında verdiğiniz kurbanların heder olup gitmesinden sakının. Tavizkar heyetin ana gündem maddesi, mücrim rejimi ortadan kaldırmak değil, onu süsleyip püslemek olacaktır. Tavizkar heyet, sanki mesele küfür ve kâfirin elindeymiş gibi, bizi sıkıntılara maruz bırakan Batılı çözümlere tevessül edecektir. Herhalde onlar, Allah Subhânehu ve Teâlâ’nın şu sözünden habersizdirler:

إن الأرض لله يورثها من يشاء من عباده والعاقبة للمتقين”Şüphesiz ki yeryüzü Allah’ındır. Kullarından dilediğini ona vâris kılar. Mutlu son (Allah’tan korkup günahtan) sakınanlarındır.”[Araf 128]

Hizb-ut Tahrir Suriye Vilayeti Medya Bürosu

Ayrıca...

Tutuklamalar İle Ne Bizi Korkutabilirsiniz Ne de Hilafeti Engelleyebilirsiniz

22 Eylül 2020 Salı günü Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 14 Hizb-ut Tahrir mensubu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir