Home / News / HABER / DÜNYA / Irak’taki ABD askeri sayısı belirtilenden fazla
islam devleti default

Irak’taki ABD askeri sayısı belirtilenden fazla

ABD Savunma Bakanı Carter, hükümetin Irak’taki asker sayısını 3 bin 870 olarak belirtmesine rağmen daha fazla ABD askerinin bu ülkede bulunduğunu söyledi

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, ABD hükümetinin Irak’taki asker sayısını 3 bin 870 olarak belirtmesine rağmen geçici görevlendirme ile daha fazla sayıda askerin bu ülkede görev yaptığını bildirdi.

Carter ve Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi’nde ABD Savunma Bakanlığının bütçesi hakkındaki oturumda konuştu.

Carter, ABD ordusunun Irak’ta en fazla 3 bin 870 asker bulundurmasına izin verildiğinin hatırlatılması ve şu andaki asker sayısının sorulması üzerine Irak’taki asker sayısının bu rakamdan fazla olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Orada belirlenen asker sayısı dahilinde bulunanlar var. Bazı askerler ise dönüşümlü olarak kısa zaman aralıklarıyla Irak’ta bulunuyor. Kısa görevlendirmeyle bulunanların sayısı, orada bulundurulması gereken asker sayısı dışındaki bir rakam.”

Carter, geçici görevlendirmeyle birlikte Irak’ta bulunan toplam ABD askeri sayısının kaç olduğu konusunda ise bilgi vermedi.

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir