Home / News / HABER / DÜNYA / Orban: Mültecileri alırsam beni direğe assınlar
islam devleti default

Orban: Mültecileri alırsam beni direğe assınlar

Macar Baibakan Orban, “Türkiye’nin planına o nay verirsem Budapeşte’de beni aydınlatma direğine assınlar” dedi

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sığınmacı krizinin çözümü için Avrupa Birliği’nin (AB) sınırlarının kapatılması gerektiğini savundu. Türkiye’nin taleplerine ise karşı çıkarak yüz binlerce mülteciyi alıp AB ülkelerine dağıtma planının hayal olduğunu savundu.

Orban, Brüksel’de dün düzenlenen Türkiye-AB zirvesine gelişinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sığınmacıların Macaristan’a taşınmasını kabul etmeyeceklerini belirten Orban, ”AB’nin dış sınırlarını kapatmak gerekiyor. Sığınmacıların doğrudan taşınması söz konusu bile olamaz, en azından Macaristan açısından” şeklinde konuştu.

AB’ye hiç kimsenin kayıtsız ve izinsiz şekilde girmemesi, Schengen sisteminin yeniden tam olarak uygulanması gerektiğini kaydeden Orban, ”Kanunlar ve Schengen sistemi tekrar harfi harfine uygulanmaya konulmalı. Yunanistan’dan ya da Türkiye’den sığınmacıları getirdiğimiz takdirde daha fazla kişi gelecek. Bu ateşe benzinle gitmek demek. Sınırları kapatmadan hiçbir şey yapılmamalı” ifadelerini kullandı.

“BENİ DİREKLERE ASSINLAR”

Orban, zirveden sonra ise Türkiye’nin taleplerine karşı çıkarak Müslüman göçmen istemediğini belirterek “Plana onay verirsem Budapeşte’de beni aydınlatma direğine assınlar” dedi. Orban, tekliflere ilişkin şunları söyledi:

“Bize göre ülkeler çok sayıda Müslüman göçmen kabul edebilir. Bu onların tercihi ama biz istemiyoruz. Brüksel, Türklere tutamayacağı sözler veriyor. Türkiye’den yüz binlerce mülteciyi alıp AB ülkelerine dağıtma planı, hayalden ibaret. Bunu hiçbir AB ülkesi uygulayamaz. Eğer ben bu plana onay verirsem, beni Budapeşte’de cadde aydınlatma direğine assınlar.”

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir