Home / News / HİZB-UT TAHRİR / BASIN AÇIKLAMALARI / Uluslararası Hilafet Konferansı Ankara’da Büyük Bir Coşku İle Gerçekleşti
islam devleti default

Uluslararası Hilafet Konferansı Ankara’da Büyük Bir Coşku İle Gerçekleşti

Hilafet’in kaldırıldığı 3 Mart 1924 tarihinin 93. yıldönümü münasebetiyle, Hizb-ut Tahrir / Türkiye Vilayeti’nin Ankara’da gerçekleştirdiği, “Hilafet Hayal mi Yakın Bir Gelecek mi?” başlıklı Uluslararası Hilafet Konferansı, Müslümanların duaları, Allah Subhanehu ve Teâlâ’nın yardımı, dünyanın dört bir tarafından gelen davetlilerin katılımı ile tekbirler ve Hilafet nidaları eşliğinde başarılı bir şekilde gerçekleşti. Konferansa 5000’den fazla kişi katıldı.


Kur’an’ı Kerim Tilaveti ile başlayan Konferansın açılış konuşmasını Hizb-ut Tahrir / Türkiye Vilayeti Medya Bürosu Başkanı Mahmut KAR yaptı. Mahmut KAR konuşmasında şunları söyledi: “İslam düşmanı kâfirler, 3 Mart 1924’te Hilafeti kaldırmakla İslam’ı ilelebet tarihe gömdüklerini sandılar. Müslümanların bir daha asla Hilafet’e dönemeyeceklerini zannettiler. Bugün burada bizler, bu konferansta, yere düşen sancağı tekrar ayağa kaldırıyoruz. Hem de sadece düştüğü yerde değil, sadece İstanbul’da değil, Ankara’da bu sancağı ayağa kaldırıyoruz.” “Bugün burada, hüznü ve umudu aynı anda yaşıyoruz. Hüzünlüyüz, zira 3 Mart ümmetin kara günüdür. Hüzünlüyüz, zira 3 Mart, Ümmetin Halifesinden koparıldığı bedbaht bir gündür. Ama aynı zamanda umutluyuz, coşkuluyuz ve sevinçliyiz. Zira Hilafet’in ilga edildiği 3 Mart 1924’ten tam 92 sene sonra, bugün burada Hilafet’in ilga edildiği meclisin hemen yanı başında, Hilafeti yeniden ikame edeceğimizi haykırıyoruz.”

Programa dünyanın dört bir tarafından davetli konuşmacılar katıldı. Konferansın ikinci konuşmasını Filistin’den programa katılan İmam-Hatip Şeyh İssam AMİRAH yaptı. Daha sonra Hizb-ut Tahrir Avustralya Medya Bürosu Üyesi İsmail ALWAHWAH, Hizb-ut Tahrir Endonezya Resmi Sözcüsü M. İsmail YUSANTO, Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Bürosu Başkanı Osman BAHHAŞ, Hizb-ut Tahrir Ukrayna Medya Bürosu Başkanı Fazıl HAMZAYEV, Danimarka’dan Mulay JAW, Kırgızistan’dan Abdullaev Muhammed ve Rusya’dan Mikail ROMANİKO kısa konuşmalar yaptılar. Konferansa gelen Müslümanlar, neşid ve ezgiler eşliğinde tekbir ve Hilafet nidaları ile salonu adeta inlettiler. İlahiyatçı Yazar Abdullah İMAMOĞLU’nun kapanış konuşmasını yaptığı Hilafet Konferansı yapılan dua ile sona erdi.

Hizb-ut Tahrir / Türkiye Vilayeti olarak, Türkiye’den ve diğer beldelerden konferansa iştirak eden, İkinci Raşid-i Hilafet’in yeniden kurulması için canla başla çalışan ve dualarıyla İslam davetçilerini destekleyen tüm Müslümanlara şükranlarımızı sunuyoruz. Allah Subhanehu ve Teala’dan bu konferansı Nübuvvet metodu üzere İkinci Raşid-i Hilafet Devleti’nin kurulmasına vesile kılmasını temenni ediyoruz.
الرَّحِيمُ الْعَزِيزُ وَهُوَ يَشَاء مَن يَنصُرُ اللَّهِ ا بِنَصْرِ الْمُؤْمِنُون يَفْرَحُ وَيَوْمَئِذٍ
“O gün Allah’ın zafer vermesiyle müminler sevinecektir. Allah, dilediğine yardım eder. O, mutlak güç sahibidir, çok merhametlidir.” [Rum 4-5]

HİZB-UT TAHRİR TÜRKİYE MEDYA BÜROSU
H.26 Cumade-l Ûla 1437 M.7 Mart 2016

 

Ayrıca...

Tutuklamalar İle Ne Bizi Korkutabilirsiniz Ne de Hilafeti Engelleyebilirsiniz

22 Eylül 2020 Salı günü Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 14 Hizb-ut Tahrir mensubu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir