Home / News / HABER / TÜRKİYE / İmam Hatiplikten Müezzinliğe!
islam devleti default

İmam Hatiplikten Müezzinliğe!

Diyanet, geçtiğimiz aylarda hutbe ve vaazlarda mevzuata aykırı davrandığı bahanesiyle hutbeye ve vaaza çıkmasını yasakladığı Yasin Gündoğdu hakkında skandal bir karara imza attı.

Yasin Gündoğdu, Türkiye’nin hafızasına “Oflu Hoca” olarak kazınmıştı. Vaazlarında ve hutbelerinde bahsettikleriyle insanları uyanmaya davet eden Yasin Gündoğdu Diyanet’in içerisindeki bazı hazımsızlar tarafından defalarca uyarıldı ve engellenmeye çalışıldı. Daha önce vaaz ve hutbeye çıkması yasaklanan Yasin Hoca bu sefer de sürgüne gönderildi. Diyanet, Yasin Hoca’nın Denizli’nin Çivril ilçesine müezzin olarak atanmasına karar verdi.

İstanbul Esenyurt’ta imam hatip olarak sürdürdüğü görevinin ardından müezzin olarak atanması Yasin Hoca’nın sevenleri tarafından tepki topladı.

Yasin Hoca facebook hesabından duyurduğu bu haberi şu cümlelerle dile getirdi:

Denizlinin Çivril ilçesine MÜEZZİN Olarak tayin edildik.

Mesaj açık ve net! Yasin Hoca, yaptığı konuşmalarda Müslümanların ahlaki kokuşmasına sürekli vurgu yapmasıyla toplumun gönlünde yer etmiş ve kısa zamanda adından söz ettirmişti. İnsanların uyanması ve özellikle medya ve sosyal medyanın tehlikelerine karşı dikkatli olmasını öğütleyen Yasin Hoca ilginç ve esprili mizacıyla da dikkatleri üzerinde toplamıştı.

Hilalhaber/ Cuma Obuz

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir