Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Keşmir’de Hint askerinin tacizine protesto: 2 ölü
islam devleti default

Keşmir’de Hint askerinin tacizine protesto: 2 ölü

Keşmir’de Hint ordusunda görevli bir askerin Keşmirli bir genç kıza tacizde bulunmasından sonra başlayan protestolarda, iki kişi öldürüldü

Hindistan işgali altında bulunan Keşmir’de, Hintli bir askerin genç bir kıza tacizde bulunmasını protesto eden Keşmirlilere ateş açıldı. Açılan ateşte iki Keşmirli öğrenci hayatını kaybetti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Hint ordusunda görevli bir askerin Keşmirli genç bir kadına cinsel tacizde bulunmasından sonra, bölge genelinde protestolar başladı. Kupwara ilçesinde olayı protesto eden göstericilere ateş edilmesi sonucu Nayeem Ahmed ve Muhammed İkbal adlı iki genç öğrenci hayatını kaybetti.

Hint askerinin ateş açması sonrası hayatını kaybeden Nayeem Ahmed’in kuzeni Zulkarneyn Banday “Gösteriler önce, küçük çaplıydı ancak kısa sürede tepkiler arttı. Yüzlerce kişi katıldı. Protestocular tutuklanan askerin, halka teslim edilmesi gerektiğini söyledi” ifadelerini kullandı. Banday ayrıca, “Talepler Hindistan tarafından reddedildi. Ve kısa süre sonra gözyaşartıcı gaz atıldı. Ve göstericilere gerçek mermilerle müdahale edildi.” dedi.

İngiltere’den 1947 yılında bağımsızlıklarını kazanan Hindistan ve Pakistan, tamamına yakını Müslüman olan fakat Hindistan tarafından verilmeyen Keşmir için 1948, 1965 ve 1971 yıllarında üç kez savaştı. Keşmirlilerin çok büyük bir kısmı, Hindistan işgalini reddediyor ve bağımsızlık istiyor. Cammu Keşmir’deki şiddet olaylarında 70 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği düşünülüyor. Hindistan, Pakistan’ı, çeşitli grupları Cammu Keşmir eyaletinde saldırılar düzenlemeleri için silahlandırmakla suçluyor. Hindistan, Müslümanların çoğunlukta olduğu Cammu Keşmir’de yarım milyon asker bulunduruyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir