Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Rusya, Suriye kıyılarında petrol arayacak
islam devleti default

Rusya, Suriye kıyılarında petrol arayacak

Suriye’deki petrolün araştırılması ve üretimi için Esad yönetimiyle 25 yıllık anlaşma imzalayan Rusya, ülkenin kıyı bölgelerinde petrol aramaya başlayacak.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye’nin yeniden inşa edilmesi için büyük Rus firmalarına güvence verdi. Rus yetkililer de yatırımların doğalgaz ve petrol öncelikli olduğunu açıkladı.

Russia Today’a bir açıklama yapan Rusya Federasyonu Savunma ve Güvenlik Konseyi üyesi Dmitry Sablin, Rus şirketlerinin petrol ve doğalgaz öncelikli olmak üzere, Suriye’de yatırımlara başlayacağını duyurdu. Sablin “Suriye halkının ülkenin yeniden inşa edilmesinde yardımcı olmasında Rus şirketlerini istiyor ve bu talebe sıcak bakıyoruz” dedi.

Rus milletvekili Sergey Gavrilov da Palmira antik kentinin Rusya’nın yardımıyla tekrar ayağa kalkacağını ve Rus şirketler yardımıyla tahribin üstesinden geleceklerini söyledi.

Rusya ve Suriye önümüzdeki 25 yıl boyunca Suriye ulusal sularda petrol arama, geliştirme ve üretim için “Amrit” adlı sözleşme imzalamıştı.

Geçtiğimiz günlerde de Suriye’de işlenmemiş zengin enerji kaynaklarının Esed tarafından Rusya’ya 50 yıl boyunca ipoteklendiği iddiasında bulunulmuştu.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir