Home / News / HABER / DÜNYA / AB ‘Libya planları’nda ısrarlı
islam devleti default

AB ‘Libya planları’nda ısrarlı

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları önümüzdeki günlerde Avustura’ya Libya toplantısı düzenleyecek. Toplantı öncesi İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni Libya’da Birlik hükümetine destek verilmesini istedikten sonra, Birlik hükümeti isterse silah yasağını kaldırıp destek vereceklerini ilave etti.

Avrupa Birliği’nin Libya’daki mevcut durumlarla ilgili görüşmeleri devam ediyor. İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni 16 Mayıs’ta Libya’da istikrarın sağlanması için AB Dışişleri Bakanları’nın Avusturya’da toplanacağını açıkladı.

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Libya’da istikrarı her şeyden daha fazla önemsediklerini belirterek, IŞİD’le mücadeleye dikkat çekti.

BİRLİK HÜKÜMETİNE DESTEK ÇAĞRISI

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, uluslararası toplumun Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) acil destek vermesi gerektiğini söyledi.

“PETROL IŞİD’E BIRAKILAMAZ”

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Roma’da hafta içinde katıldığı IŞİD ile mücadele zirvesinde Libya’nın petrol zenginliğine işaret etmiş, “İsteyeceğimiz son şey milyarlarca dolar petrol gelirine sahip sahte bir halifelik” ifadelerini kullanmıştı. Ayrıca Libya’nın Avrupa’ya olan yakınlığı da endişeyi arttırıyor.

OBAMA’YA BASKI VAR

Amerikalı yetkililer, Irak ve Suriye’de güç kaybeden IŞİD’in yeni hedefinin Libya olduğunu ifade ediyor. New York Times’ın haberine göre ABD Başkanı Barack Obama’ya da Libya’daki IŞİD yapılanmasına karşı harekete geçmesi için danışmanlarından baskı var. ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi’nin üyesi California’dan Demokrat vekil Adam B. Schiff de “IŞİD’in Libya’da çok büyük bir bölgeyi tuttuğunu ve etkili şekilde yönettiğini görebilirsiniz” derken, Libya’nın Avrupa’nın güneyine yakınlığına işaret ediyor. New York Times, Pentagon yetkililerine dayanarak, IŞİD’in Libya’daki savaşçı sayısının son birkaç ayda iki kattan fazla artarak 5 bin ila 6 bin 500’e çıktığını yazdı.

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir