Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / İsrail’den 14 yaşındaki Filistinliye hapis cezası
islam devleti default

İsrail’den 14 yaşındaki Filistinliye hapis cezası

İsrail mahkemesi 14 yaşında bir Filistinli çocuğa, adam öldürmeye teşebbüs ettiğini gerekçesiyle hapis cezası verdi.

İsrail mahkemesi, 14 yaşındaki Ahmad Manaşrah adlı bir Filistinli çocuğu adam öldürmeye teşebbüs etmekten mahkum etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ahmad Manaşrah’ın babası “Suçlamalar asılsız, oğlum kimseye bıçakla saldırmadı, bu hukuksuz ve adil olmayan bir karardır. Oğlum bir an dahi hapiste durmayı hak etmiyor” dedi.

İsrailli savcılar, Doğu Kudüs’te iki İsrail vatandaşına bıçakla saldırdığı gerekçesiyle Ahmed Manaşrah ve kuzenini tutuklamıştı.

Öte yandan, İsrail parlamentosu (Knesset), 14 yaş altı çocuklara hapis cezası verilmesini öngören kanun tasarısının ilk okumasını onayladı. Parlamentodan yapılan açıklamada 14 yaş altı çocukların bir merkezde alıkonulacağı da belirtildi.

İsrail parlamentosundan yapılan yazılı açıklamada, Knesset’in, kanun tasarısının yürürlüğe girmesi için gerekli üç okumadan ilkine onay verdiği ve 22 ret oyuna karşı 64 evet oyuyla kabul edilen söz konusu tasarının, İsrail güçlerine saldırı durumunda 14 yaş altı çocuklara hapis cezası verilmesini öngördüğü belirtildi.

ÇOCUKLAR BİR MERKEZDE TOPLANACAK

Açıklamada, cezaya çarptırılan çocukların 14 yaşına ulaşıncaya kadar bir merkezde tutulacağı ve sonrasında cezasını çekmek üzere cezaevine nakledileceği kaydedildi. Knesset’teki Filistinli milletvekillerinden Üsame Sadi kararı eleştirerek, “Bu Filistin halkına yönelik süren bir kışkırtmadır” dedi.

KARAR OY ÇOKLUĞUYLA

İlk okumanın ardından 22’ye karşı 64 evet oyuyla kabul edilen tasarının, yürürlüğe girmeden önce ikinci ve üçüncü okumalarının da gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Filistin Esirler Cemiyeti Başkanı Kudra Faris de İsrail’in çocuklarla ilgili “uluslararası hukuka aykırı” söz konusu yasa tasarısını kınadıklarını kaydetti.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir