Home / News / HABER / DÜNYA / ABD Kırgızistan’a anti-Rus desteği verecek
islam devleti default

ABD Kırgızistan’a anti-Rus desteği verecek

Kırgızistan’da medya ve politikacılardan oluşan bir heyet Rusya’ya karşı propaganda yapmak için kendilerine maddi destek veren ABD’ye gidecek

ABD’nin Kırgız medyasına anti-Rus propagandası yapması için hibe tahsis edeceği açıklandı.

ABD hükümeti ve Soros Vakfının, Kırgızistan medyasına Rusya politikalarına ve ülkenin Avrasya Ekonomik Birliğine katılımına karşı propaganda yapması için finans desteği vereceği bildirildi.

For.kg sayfasındaki habere göre, Kırgız muhalif siyasiler ve yerel muhalefet medya temsilcileri Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile konu hakkında görüşmek üzere ABD’ye bir ziyaret gerçekleştirecek. ABD’ye gidecek heyetin, Ulusal Demokrasi Fonu, Uluslararası İlişkiler Ulusal Demokrasi Enstitü, Soros Vakfı ve diğer kuruluş temsilcileri ile çeşitli toplantılar yapacakları açıklandı.

ABD’ye gidecek heyette, Kırgız politikacılar Ravshan Jeenbekov, Marat Bayaz ve Ayetullah Yiminov, Respublika gazetesi baş editörü Zamira Sıdıkova, Zanoza.kg sayfası kurucularından Narın Idinov, Kyrgyztoday.kg sayfası sahibi Begal Nargozuev kirgizskoyazychnoy ve Kırgız dilinde yayınlanan Iskra plus gazetesinin editörü Adilet Aitikeev yer alacak.

ABD hükümeti Rusya’yı kendi güvenliğini tehdit eden devletlerin arasında ilk sırasında görüyor. Bu bağlamda ABD hükümeti 2017 yılında Rusya tehdidini önlemek ve Avrupalı ​​müttefiklerini desteklemek için 4,3 milyar dolar ayırdı. Bu paranın 953 milyon doları eski Sovyetler Birliği Cumhuriyetlerindeki çeşitli çalışmaları desteklemek için gönderilecek.

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir