Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / ABD Suriye’ye asker yollarsa biz de yollarız!
islam devleti default

ABD Suriye’ye asker yollarsa biz de yollarız!

Suudi Arabistan Dışişleri bakanı Cübeyr, ABD’nin göndermesi halinde kendilerinin de Suriye’de operasyon yapacakalrını söyledi

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr, Suriye lideri Esad’ın görevden alınması konusunda kararlı olduklarını belirterek, ABD’nin Suriye’ye kara gücü göndermesi halinde askeri operasyona hazır olduklarını söyledi.

Fransız televizyon kanalı FRANCE 24’e konuşan Cubeyr, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın siyasi ya da askeri yolla mutlaka görevden alınacağını öne sürdü ve “Suriye krizi Beşar Esad olmadan sona erecek. Bu 6 ay sürebilir, üç ay ya da üç yıl sürebilir. Karar Esad’ın” dedi.

“KARA OPERASYONU TEK TARAFLI OLMAYACAK”

Suudi Arabistan’ın Suriye’ye asker gönderme niyetini sürdürdüğünü ifade eden Cubeyr, şunları söyledi:

“Daha önce söylediğimiz üzere bu tek taraflı olmayacak. ABD öncülüğündeki koalisyonun bir parçasıyız ve ABD IŞİD’le mücadele amacıyla Suriye’ye kara gücü gönderirse Suudi Arabistan da özel birliklerini göndermeye hazırdır. Ancak bu tek taraflı olmayacak.”

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir