Home / News / HABER / TÜRKİYE / Diyarbakır’daki patlamada 13 köylü kayıp
islam devleti default

Diyarbakır’daki patlamada 13 köylü kayıp

Sur ilçesindeki patlamada 13 kişinin blast’ etkisiyle kül haline geldiği için cesetlerinin bulunamadığı öne sürülüyor

Diyarbakır merkez Sur ilçesi Dürümlü Küme Evleri bölgesinde 15 ton bombayla patlatılan kamyonun ardından kaybolan 13 köylünün patlama anında çıkan ‘blast’ etkisiyle kül haline geldiği için cesetlerinin bulunamadığı iddia ediliyor.

Vali Hüseyin Aksoy konuyla ilgili yaptığı Karar Gazetesi’ne yaptığı açıklamada “Kayıp olarak ifade edilen vatandaşlarımızın hayatlarını kaybettiğini düşünüyoruz. Cenazeler için bölgede bir kaç kez delil toplama çalışması yapıldı. Bulunabilecek ne varsa alındı. İlgili yetkililer bölgede ve köyde incelemeler ile görüşmeler yaptı. Yakınlarının kayıp olduğunu bildiren vatandaşlarımızdan alınan DNA örnekleriyle, bölgeden toplanan parçalar tek tek eşleştirmeye çalışılıyor. Eşleştirme sonucunda ailelere cenazelerini biran önce teslim etmek istiyoruz” dedi.

Vali Aksoy Tanışık köylülerinin vatanperver insanlar olduklarını ve bundan hiçbir şüpheleri olmadığını da belirtti. Olayın nasıl gerçekleştiği konusunda en kesin bilginin soruşturması sonucunda ortaya çıkacağını belirten Aksoy, kamyonun içinde dinamit olduğu ve köylülerin ihbar parası olmak için kamyonu durdurmak istediği bunun için de ateş ettikleri sırada patlama yaşandığı iddialarını ise doğrulamadı. Vali Aksoy “Köylülerimiz vatanperver insanlar, böyle bir durum yok” diye konuştu.

AMBARINA SOKMADI

Soruşturmadaki bilgilere göre PKK’lılar bomba yüklü kamyonu Seyithan isimli köylünün Tanışık köyünün dışında bulunan ambarına koymak istedi. Ancak Seyithan’ın itiraz ederek, ambarına konulmasına izin vermemesi üzerine tartışma çıktı.

Silah çekildi ve PKK’lılar oradan uzaklaştı. Bunun üzerine bir grup köylü kamyonu takibe başladı. Bundan sonrası için ise köylülerin kamyonu durdurmak için tekerleklere ateş ettiği, kaçamayacaklarını anlayan PKK’lıların kaçtıkları ve uzaktan patlattığı belirtiliyor. Bir iddiaya göre ise köylülerin kamyona yaklaştıkları sırada patlatıldığı. Bu iddialar soruşturma neticesinde netleşecek.

AMONYUM NİTRAT İZİ

Olay yerinde yapılan ilk incelemede patlayıcı yüklü kamyonun Bingöl Genç ilçesi Döşekkaya köyü bölgesinde yol çalışması yapan bir firmaya ait olduğu ve aracın 9 Mayıs’ta gasp edildiği tespit edilmişti. Kamyonun içindeki patlayıcıda amanyum nitrat olduğuna ilişkin tespitler yapıldığı belirtildi. Patlayan kamyonun parçalarının 300 metre ilerde bir tepede bulunduğu da yine görgü tanıklarının ifadelerinde yer aldı. Bu bilgi de patlamanın etkisinin ne kadar güçlü olduğunu göstermesi açısından dikkat çekti.

 

Ajanslar

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir